logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Měření průtoku na anemostatech

Nejen v nemocnicích se setkáváme stále častěji s využitím anemostatů jako přívodních i odvodních prvků VZT systémů, které je samozřejmě nutné po instalaci správně se shodě s projektem zaregulovat.

Při kompletním zaregulování vzduchotechnických zařízení se téměř vždy na svých akcích potkáte s přívodními a odvodními koncovými prvky (anemostaty). Na této konkrétní akci využil k zaregulování celé nové budovy psychiatrie FN v Plzni pan František Boudný přístroj Prohood PH731. I díky možnosti měřit se stativem, zvládnul tuto činnost z větší části sám. Právě umístění přístroje na stativ resp. přesně pod určený anemostat a současné sdílení displeje přístroje pomocí Bluetooth a speciální aplikace na mobilním telefonu mohl pan Boudný nastavovat příslušnou regulační klapku, přičemž ihned on-line viděl na displeji svého telefonu průtok na daném anemostatu. Odpadl tak téměř nekonečný běžný postup zaregulování, který spočívá v neustálém opakování kroků (vzít přístroj, změřit průtok na anemostatu, porovnat hodnotu s požadovanou, odložit přístroj, dostat se k regulační klapce, pohnout klapkou, vrátit se k anemostatu, vzít přístroj a znovu změřit průtok, zjistit rozdíl a znovu zpět ke klapce).

Pokud to podmínky dovolí, s ohledem na vybavení místností (nábytek, technologie atd.), tak určitě využijte stativ, který Vám ušetří nejen Vaší energii, ale především čas.

Více informací


AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha
logo AIRFLOW Lufttechnik GmbH, organizační složka Praha

Designové ventilátory ICON, přístroje pro VZT: anemometry, mikromanometry, Prandtlovy sondy, teploměry a termočlánková čidla, vlhkoměry, zvukoměry, ProHood, měření CO₂, MaR: čidla, snímače, převodníky. Odborná školení VZT. Servis a kalibrace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.