logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Porovnání spotřebičů elektrické energie v domácnosti

Výměnou starého neregulovaného čerpadla za nové, můžete ušetřit až 3 510 Kč za rok.

Během topného období standardní čerpadlo starého typu spotřebuje často mnohem více energie, než je potřeba vzhledem k potřebám topného systému, až 770 kWh, což je více než pračka nebo TV.
Stojí to až 4400 Kč ročně!! Šokující, že? Zřídka, kdy si to uvědomujeme a nehledáme úspory v kotelně. Nicméně stojí za to se tam podívat a přečíst si z typového štítku výkon čerpadla pro ústřední vytápění.
Vysokou spotřebou energie se jednoduše a zbytečně vyhazují peníze a znečišťuje životní prostředí.


Již jsme se naučili kupovat energeticky úsporné ledničky a pračky. Energeticky úsporná žárovka je dnes tržním standardem. Energeticky úsporná čerpadla jsou ze zákona také standardní.
Také se ujistěte, že na systémy ústředního topení neinstalujete čerpadla na teplou užitkovou vodu. Obzvláště levná zařízení spotřebovávají mnohem více elektrické energie, protože jsou přizpůsobena pro dočasnou práci, a ne na nepřetržitou jako čerpadlo pro ústřední topení.

Energeticky úsporné čerpadlo nové generace Wilo-STRATOS PICO a Wilo-YONOS PICO spotřebuje pouze 170 kWh ročně, což může činit náklady ve výši 910 Kč ročně!
Počty jsou velice jednoduché na celý rok, díky ušetřenému rozdílu 3520 Kč, si můžete koupit značkové čerpadlo Wilo. Pokud je nainstalováno správně a se správnou údržbou, bude fungovat skvěle roky.


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.