logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lednové číslo teplárenského časopisu 3T

Ke stažení je nové lednové vydání teplárenského časopisu 3T s tématy „Kvalitu ovzduší v ČR ovlivňují půl na půl domácí a zahraniční zdroje“ či „Pravda o „levném“ teple v Německu a „drahém“ teple u nás“ a mnoho dalšího.

Pravda o „levném“ teple v Německu a „drahém“ teple u nás

V poslední době se v médiích objevila zpráva, že v Německu je teplo levnější než u nás. Jaká je ale skutečnost? Je teplo v Česku opravdu dražší?

IV. výzva programu Úspory energie v soustavách zásobování teplem

V rámci čtvrté a už zřejmě i poslední výzvy s významnou alokací na investiční podporu úspor energie v soustavách zásobování teplem je pro žadatele od 8. ledna 2020 k dispozici minimálně 400 milionů korun.

Vnitrostátní plán ČR v oblasti energetiky a klimatu z pohledu teplárenství

Ministerstvo průmyslu a obchodu zpracovalo a vláda v lednu 2020 schválila upravenou verzi Vnitrostátního plánu České republiky v oblasti energetiky a klimatu pro období 2021 až 2030. Bez tepláren a jejich soustav zásobování tepelnou energií a nových moderních zařízení na energetické využití odpadu jsou ale cíle podle Plánu pro Českou republiku de facto nesplnitelné.

Kvalitu ovzduší v ČR ovlivňují půl na půl domácí a zahraniční zdroje

Ministerstvo životního prostředí zveřejnilo výsledky podrobné analýzy příčin znečištění ovzduší v ČR připravené v rámci aktualizace Programů zlepšování kvality ovzduší pro období 2020+. Analýzu zajistil Český hydrometeorologický ústav.

Provozovatelé tepláren vloni investovali do snížení emisí 2 miliardy korun

V loňském roce investovali provozovatelé tepláren v Teplárenském sdružení České republiky do ekologizace provozů na snížení emisí další více než 2 miliardy korun. Od roku 2013 si modernizační investice v teplárenství vyžádaly již přes 23 miliard korun a budou pokračovat. Emise oxidu siřičitého a prachu z tepláren díky tomu klesly mezi lety 2013 a 2018 o více než polovinu, emise oxidů dusíku pak o 37 %.

Rok 2019 z pohledu klimatických statistik a potřeb tepla pro vytápění

Uplynulých deset let bylo dosud nejteplejší dekádou, kterou vědci zaznamenali od roku 1850, kdy se začalo provádět měření teplot. Rok 2019 byl na Zemi druhý nejteplejší po roce 2016. V Evropě byl loňský rok také druhý nejteplejší od začátku sledování v roce 1910 (po roce 2018). Rovněž v Česku byl rok 2019 druhý nejteplejší od roku 1961 (opět po roce 2018). I v pražském Klementinu zaznamenali loni druhý nejteplejší rok od roku 1775.

Archiv časopisu, kde je možné si všechna čísla od ročníku 2001 zdarma stáhnout. Aktuální číslo je k dispozici na odkazu.

TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky
logo TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky

Zájmové sdružení právnických osob, jejichž činnost souvisí s problematikou výroby, rozvodu a spotřeby tepla, výrobou a montáží technologií pro teplárenství a projektování zařízení pro zásobování teplem. Členové Teplárenského sdružení ČR vyrábějí více než ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.