logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Decentrální větrací jednotky jsou stále oblíbenější

V současné době mají na trhu stále větší oblibu decentrální větrací jednotky se zpětným ziskem tepla. Tyto větrací jednotky jsou vyhledávané pro jednoduchou montáž a snadnou údržbu. Jak tyto decentrální větrací systémy vlastně fungují?

Decentrální větrací systém jako například inVENTer pracuje na principu regenerace. Přes keramický výměník je pomocí reverzního ventilátoru odsáván teplý vnitřní vzduch. Integrovaný keramický výměník je nahříván teplým odpadním vzduchem, který proudí ven z objektu (cyklus odtahu). Po 70 sekundách obrátí reverzní ventilátor chod svých otáček a venkovní vzduch je nasáván do vnitřních prostor a ohříván nashromážděným teplem z keramického výměníku (cyklus nasávání).

Aby tento systém mohl fungovat jako rovnotlaký větrací systém, je zapotřebí minimálně dvou větracích jednotek inVENTer. Tyto jednotky pracují synchronně tak, že jedna pracuje v režimu odtah – nasávání a druhá v režimu nasávání – odtah. Každých 70 sekund mění reverzní ventilátor chod svých otáček.
Před zahájením provozu musí být projektantem stanoven počet větracích jednotek, umístění větracích jednotek a navržen příslušný regulátor.


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.