logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Systemair nabízí rekuperační jednotky Topvex nové generace

Ve sborníku právě běžící 21. konference Klimatizace a větrání 2014 konané ve dnech 21.-22.5.2014 najdete článek, který rekapituluje historii a současnost kompaktních rekuperačních jednotek Topvex na našem trhu.

Firma Systemair disponovala již od roku 2000 sortimentem kompaktních VZT jednotek s vestavěným regulačním systémem a od roku 2003 se do něj včlenila i řada Topvex. Popularita jednotek Topvex vedla k jejich dalšímu vývoji a rychlému rozšíření původních variant. V současné době Systemair disponuje již 133 variantami jednotek Topvex.

Jednotky Topvex mají od začátku svého vývoje pět základních rysů, které jsou zároveň jejich stavebními kameny.

  • Plášť.
    Vzduchotechnické jednotky řady Topvex jsou vyrobeny z dvouplášťového 0,8mm silného materiálu Alu-Zinc AZ 185 s odolností třídy C4 proti korozi (EN ISO 12944.2). Dvojitý plášť je vyplněn izolací z minerální vlny tloušťky 50mm (50kg/m3 - odolnost proti ohni třídy A1 dle DIN 4102).
  • Ventilátory a EC-motory.
    Druhým základním rysem jednotek Topvex jsou radiální ventilátory s volnými oběžnými koly a elektronicky komutovanými EC-motory.
  • Rekuperační výměníky tepla a teplotní úprava vzduchu po rekuperaci.
    Třetím rysem jednotek Topvex je účinnost a typ rekuperačních výměníků tepla. K dispozici jsou všechny tři typy rekuperátorů tedy deskový křížový, deskový protiproudy a rotační regenerační.
  • Topvex SR09
    Topvex SR09
  • Filtrace.
    Standardní třídou filtrace je kombinace filtrů F7 a M5 pro přívod a odvod.
  • Systém měření a regulace Corrigo.
    Právě řídicí systém je hlavním inovačním prvkem nové generace jednotek Topvex. Nová verze Corrigo 3.3 přinesla zejména plnou integraci komunikačního protokolu BACnet/IP, který doplnil protokol Modbus jako standardní komunikační jazyk. Díky integraci TCP/IP protokolu je možným komunikačním nástrojem i vestavěný WEB-server a případně i CLOUDigo.

Systemair, a.s.
logo Systemair, a.s.

Firma se zabývá výrobou a dodávkou vzduchotechnických výrobků. Náš široký sortiment zahrnuje vzduchotechnické jednotky, rezidenční větrací jednotky, ventilátory, vzduchové clony, sálavé panely, ventilátorové ohřívače, distribuční elementy a požární ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.