logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

V pondělí 4. dubna se začnou přijímat žádosti Nový panel

Po středečním schválení vládou může být od pondělí 4. dubna 2011 zahájen na všech pobočkách Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) příjem nových žádostí o podporu v pogramu Nový panel.

Reklama

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský ve vládě uspěl s návrhem na znovuotevření významného dotačního programu Nový Panel. Program slouží jako státní podpora oprav, modernizace a zateplení starších bytů. Ještě letos může podporu využít bezmála 30 tisíc bytů.

Návrh nyní putuje k zákonodárcům. Nicméně po dnešním schválení vládou může být od pondělí 4. dubna 2011 zahájen na všech pobočkách Českomoravské záruční a rozvojové banky (ČMZRB) příjem nových žádostí o podporu. Jejich financování bude možné ihned po schválení této změny rozpočtu Poslaneckou sněmovnou.

Jak jsme již naše čtenáře informovali, podpora se bude poskytovat za stejných podmínek podle stávajícího Nařízení vlády 299/2001 Sb.

Celkový objem nově podpořených investic do oprav panelových i nepanelových bytových domů bude představovat 4 miliardy korun. Státní podpora uvolněná na tento rok představuje výši 84 milionů korun a zbytek podpory do výše jedné miliardy se bude uvolňovat průběžně se splácením úvěrů žadatelů. Průměrná délka úvěrů je 12 let.

"Stát před poskytnutím podpory kontroluje kvalitu projektů, podpora není výběrová. Rozhodující je splnění základních parametrů. Vliv úředníků, či politiků na poskytnutí konkrétní dotace je nulový," řekl ministr Kamil Jankovský.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.