logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nově zrekonstruovaný areál věznice v Břeclavi

Objekt v břeclavské Poštorné sloužil v 90. letech jako záchytné středisko pro běžence, poté byl areál léta nevyužitý. Vězeňská služba ho chtěla přestavět na novou věznici už v roce 2012.

Reklama

Po amnestii v roce 2013 se věznice uvolnily a areál byl zakonzervován. V roce 2015 v něm vláda dala postavit stanový tábor pro 300 běženců, nebyl ale využit a po měsíci byl zrušen. Od listopadu 2015 v areálu funguje vězeňské oddělení pro odsouzené v dohledu. Jednalo se vesměs o odsouzené, kteří pomáhali s rekonstrukcí areálu. "Do projektu se zapojilo více než 33 vězněných lidí. Odpracovali zde více než 26.000 hodin, a tím státu ušetřili tři miliony korun," uvedl pro ČTK ředitel služby Petr Dohnal.

"Největší změnou oproti předchozímu stavu areálu je zbudování objektu pro vstup, také vytvoření takzvaného zakázaného pásma s technickými prvky a zbudování operačního střediska a kamerového systému," řekl ředitel břeclavské věznice Vladan Havránek.

Vězeňská služba podle Dohnala plánuje další rozšiřování ubytovacích kapacit v současných věznicích. Mimo to chce postavit i zcela novou věznici takzvaně na zelené louce, která by měla kapacitu asi 800 míst. Stavět by se podle Dohnala mělo někde na jihu Čech.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.