logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Mincovní a žetonové automaty - úsporné a ekonomické řešení spotřeby vody!

Již v našich předchozích odborných článcích, zde na internetovém portálu TZB-info, jsme se zmiňovali o důležitém faktoru úspory vody u bezdotykových baterií a splachovačů pisoárů. Nyní představujeme výhody využívání mincovních a žetonových automatů od AZP Brno s.r.o.

Svým zákazníkům nabízíme široký výrobní program "Mincovní automaty". Obsahuje následující sprchové automaty a armatury:

  • mincovní sprchové automaty MAS 1 a MAS 2
  • žetonový sprchový automat MAS 3
  • sprchové armatury SA 1, SA 2 k mincovním automatům

Výhody mincovních automatů

Mincovní a žetonové automaty se využívají zejména v kempech, v hotelech, na koupalištích, v sociálních zařízeních čerpacích stanic, nebo například v holobytech pro neplatiče. Obecně pak kdekoliv, kde chce majitel regulovat spotřebu vody a tím pádem i elektřiny! Je také nutno podotknout, že čím větší je spotřeba vody, například v kempech, tím také vzrůstají náklady na odpad či její druhotné čištění.

Nastavení i ovládání automatů je velice jednoduché. Majitel si nastaví dobu, po kterou voda poteče, za určitý poplatek. Nejběžnější je poplatek 10 Kč za dané množství vody, u nepřetržitého sprchování je to cca 8 min. Zákazník má možnost si během sprchování s daným množstvím vody sám hospodařit. Majitel se tak vyhne situacím, kdy si zákazník vody neváží a sprchuje se příliš dlouho. Zabrání se tomu, aby zbytečně protekly litry vody, nebo aby došlo ke spotřebě zásob teplé vody pouze jedním zákazníkem a tím vzrůstaly náklady na ohřev!

U námi nabízených sprchových armatur k mincovním automatům má uživatel k dispozici tlačítko "START - STOP ", kterým si může tok vody během sprchování sám regulovat. Nemusí se tedy obávat toho, že dojde ke spotřebě přiděleného množství vody v krátkém časovém limitu! Pomocí tlačítka STOP si vodu zastaví kdykoli potřebuje, a tlačítkem START si opět vodu spustí. Automat také uživatele upozorní přerušovaným proudem vody, že probíhá posledních 30 sec. z nastaveného časového limitu. Každý má tedy přehled o zbývajícím čase a může tak své sprchování přizpůsobit. Vhozením další mince může dobu sprchování i množství vody libovolně prodloužit.

Chtěli by jste naše sprchové automaty využít ve školách, kam dochází externí sportovní kluby, a přitom by jste potřebovali, aby žáci při dopolední výuce tělesné výchovy nemuseli platit? Je to velice snadné. U automatů lze elektroniku přepínat na placený a neplacený provoz! Dopoledne se žáci sprchují zadarmo a odpoledne, kdy chodí do tělocvičny či sportovních areálů zájmové kroužky fotbalistů, volejbalistů... atd., může správce opět přepnout na placený režim. Vyhnete se tak opět zbytečnému plýtvání vody. Můžeme říci, že např. v kempech se investiční náklady na pořízení mincovních automatů vracejí v úsporách vody průměrně do 2 let. V případě kempů v hojně navštěvovaných turistických oblastech bývá návratnost často již za jednu sezónu!

Nabízené varianty sprchových mincovních automatů

  • MAS 1 - mincovní automat pro jednu sprchu
  • MAS 1.E - mincovní automat určený pro sprchu vybavenou ohřevem vody elektrickým průtokovým ohřívačem. Po vhození mincí automat na příslušnou dobu zapne průtokový ohřívač - před skončením nedochází k přerušování.
  • MAS 2.2 - MAS 2.8 (s automatickým přiřazením) - mincovní automat určený pro ovládání 2 - 8 sprch (umyvadel). Uživateli je automaticky přiřazeno následující odběrné místo.
  • MAS 2R.2 - MAS 2R.8 (s volbou odběrného místa) - mincovní automat určený pro ovládání 2 - 8 sprch (umyvadel). Uživatel si tlačítkem na mincovním automatu zvolí místo, které chce použít. Kdykoliv během provozu je možné přihozením dalších mincí prodloužit dobu používání.
  • ZAS 3 - pro aktivaci používá speciálně tvarovaný nerezový žeton. Snímač žetonů je zabudován přímo v povrchové sprchové armatuře a umožňuje prodloužit dobu sprchování přímo ve sprchové kabince. Poměrné množství zbývající vody je indikováno na LED displeji na panelu sprchového automatu. Cena sprchování je dána hodnotou žetonu.


Obr. 1 - a, b) mincovní automaty MAS 1 a MAS, 2 c) žetonový automat ZAS,
3 d) podpovrchová sprchová armatura SA 1.1 a SA 1.TV


Obr. 2 - schéma zapojení mincovního automatu MAS 1 na dvě vody

Největší využití našich mincovních automatů je zejména v kempech po celé ČR, naše automaty se zde velmi osvědčily a těší se velké oblibě!


Obr. 3 - mapa umístění mincovních a žetonových automatů v kempech v ČR

Pozvánka na stavbu

V následující části našeho článku bychom Vás rádi pozvali na konkrétní stavbu a tou je Camp Pláž na Vranovské přehradě. Mají zde 2 speciální mincovní sprchové automaty. Jeden v pánských a druhý v dámských sprchách. MAS 10 je zde pro 10 odběrných (sprchových) míst a MAS 9 pro 9 sprch. Mincovní automat je zabudovaný ve zdi před sprchami. V jednotlivých sprchových kabinkách je sprchové ramínko SP 2 se sprchovou podpovrchovou armaturou SA 1.1.

 

Firma AZP Brno s.r.o. Vám nabízí i další mincovní a žetonové automaty jako jsou:

  • mincovní automat dveřní MAD 1
  • mincovní automat pračkový MAP 1
  • žetonový automat dveřní ZAD 1
  • žetonový automat pračkový ZAP 1
  • mincovní automat kreditní MAK 1
  • mincovní automat pro výdej vody MAV 1
  • sloupový rozvaděč MSV 1 a MSE 1 pro placený a neplacený výdej vody a elektřiny
  • kuchyňský pracovní stůl MSK 1

Svým zákazníkům nabízíme i možnost zakázkové výroby. Mincovní a žetonové automaty lze propojit i s dalšími spotřebiči. Neváhejte nás kdykoliv kontaktovat. Rádi Vám zodpovíme Vaše dotazy a poradíme na základě praktických zkušeností třeba i na místě!



AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.