logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Chcete vlastní zimní zahradu? Sen vám splní prodloužení a zasklení balkonu

Otevřít si lahev dobrého vína, pohodlně se usadit a se sklenkou v ruce si vychutnat západ slunce přímo na svém balkonu. Komu by se to nelíbilo. Stačí jen dostatečně prostorný balkon. Ne každý ho ale má. Naštěstí existuje řešení – prodloužení balkonu.

Díky prodloužení vytvoříte ze svého balkonu například příjemnou zimní zahradu. A stačí k tomu jen pár věcí. Kromě samotného rozšíření je to:

  • kvalitní zábradlí,
  • zasklení,
  • a zastínění.

Prodloužení balkonu vám přidá metry navíc

Abyste se na balkoně cítili dobře, musí být na něm hlavně dost prostoru. Pokud vám ale chybí, neznamená to, že se musíte s představou zimní zahrady rozloučit. Stačí využít možnosti rozšíření balkonu. Získáte tak několik desítek centimetrů navíc.

Rozšíření balkonu a lodžie přitom není tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Nejefektivnější je využití montovaného systému, u kterého nepotřebujete vytvořit kompletní balkonovou konstrukci. Díky tomu téměř nezatěžuje statiku domu.

Další prostor přidá zábradlí

Díky předsazenému zábradlí se užitná plocha zvětší ještě víc. A to zhruba o tolik, kolik vám ubralo zateplení.

Kromě toho získá váš balkon moderní vzhled a zároveň na zábradlí snadno namontujete zasklení.

Přidat můžete i takzvaná průhledítka. Tedy pás čirého bezpečnostního skla, který je pod madlem a navazuje na mléčné sklo ve spodní části zábradlí.

Základem nových balkonů a lodžií je pevné a bezpečné zábradlí. Zdroj: 7points
Základem nových balkonů a lodžií je pevné a bezpečné zábradlí. Zdroj: 7points
V létě zasklení jednoduše odsunete, v zimě vám balkon poslouží jako zimní zahrada. Zdroj: 7points
V létě zasklení jednoduše odsunete, v zimě vám balkon poslouží jako zimní zahrada. Zdroj: 7points

Díky zasklení využijete balkon celoročně

K zábradlí můžete přidat i zasklení celého balkonu nebo lodžie. Získáte tak spolehlivou ochranu před zimou, hlukem a prachem zvenčí.

Ideální je bezrámové zasklení, se kterým nic neruší váš výhled.

Velkou výhodou zasklení je, že za teplých letních večerů panely prostě posunete a získáte otevřený balkon nebo lodžii. Můžete si tak užít večer na čerstvém vzduchu, kdykoliv chcete.

Stejně jednoduše panely také zavřete, když se venku ochladí. Vytvoříte si tak dokonalou zimní zahradu.

Při parných dnech pomůže zastínění

Aby se vám v parných letních dnech z balkonu nebo lodžie nestala finská sauna, pořiďte si zastínění. Na výběr máte 2 základní typy:

  • venkovní
  • a vnitřní.

venkovního zastínění si vyberete mezi žaluziemi a screenovými roletami.

První varianta vám umožní zejména plynule regulovat oslunění. Jednoduše naklopíte lamely, jak potřebujete.

Screenové rolety mají zase výhodu v tom, že jsou tvořené jemně síťovanou tkaninou, která odráží 90 % tepelné energie. Díky jemnému síťování navíc vidíte ven, ale zvenčí k vám vidět není. Máte tak dokonalé soukromí.

Pokud si vyberete vnitřní zastínění, můžete zase využít vertikální látková žaluzie, které nabízí řadu barev a materiálů. A snadno se tak přizpůsobí vašemu bytu.

Vyberte si z řady barev a materiálů vnitřního zastínění. Zdroj: 7points
Vyberte si z řady barev a materiálů vnitřního zastínění. Zdroj: 7points

Vyhledejte pomoc s plány i financováním

I když se prodloužení balkonu nebo lodžie může zdát jako složitá záležitost, vše se dá zvládnout poměrně jednoduše. Stačí si vybrat dodavatele, který za vás vyřídí potřebnou administrativu i stavební povolení.

Výhodou jsou společnosti, které umí zpracovat 3D model plánovaného prodloužení. Ještě před výstavbou tedy vidíte, jak se váš balkon změní.

Kvalitní dodavatelé vám dokážou pomoct i s financováním. A je jedno, jestli přestavbu balkonu vyřizujete jako SVJ nebo bytové družstvo.

Nemáte balkon? Nechte si ho přistavět

Zimní zahradu si můžete vytvořit, i když žádný balkon nemáte. Můžete si ho nechat jednoduše přistavět. Díky tomu získáte prostor navíc a zvýšíte cenu svého bytu.

Například moravská společnost 7points nabízí přístavbu betonových i ocelových lodžií. Zatímco první varianta se hodí zejména k panelovým domům, druhá možnost se dokáže přizpůsobit prakticky jakékoliv stavbě.

Splnit si sen o dokonalém balkonu tak nemusí být nic složitého. Stačí jen najít dobrého partnera, který vám s tím pomůže.

Pak už si jen budete užívat pohodlí, které úpravou balkonu nebo lodžie získáte.


7points, s.r.o.
logo 7points, s.r.o.

Již více než 11 let zvyšujeme kvalitu vašeho bydlení. Prodloužení balkonů a lodžií, přístavba ocelových a betonových lodžií, předsazené a vsazené zábradlí, rámové a bezrámové zasklení, zastínění a další. Nabízíme kompletní realizace na klíč - Projektujeme, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.