logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinka v sortimentu 2VV – vzduchová clony do podhledu FINESSE EC

Vzduchové clony tradičního výrobce 2VV jsou od počátku založení společnosti hlavním a dominantním produktem firmy. Současné 2VV portfolio pokrývá jak jednoduché a nenáročné aplikace, tak i náročná řešení pro moderní interiéry.

FINESSE EC

Skrytá síla

  • Ideální pro podstropní instalace
  • Energeticky úsporné EC motory
  • Intuitivní regulace AirGENIO
  • Rozhraní pro nadřazený systém správy budov (BMS)
  • Nastavitelné lamely
  • Tichý provoz
  • Provedení v délce do 2,5 m

Firma 2VV je známa především jako výrobce vzduchových clon, s jejíž výrobou má více jak 20 let zkušeností. Na evropském trhu patří mezi špičkové výrobce a asociací EUROVENT je právem stavěna mezi první 3 hráče na trhu.


2VV produkty vystihují kombinaci nejnovějších technologií a kvality. Veškeré výrobky jsou dlouhodobě testovány, dodavatelé veškerých komponentů jsou pečlivě vybíráni, a tím splňují firemní požadavky na kvalitu.

Jedním z cílů 2VV je neustálé sledování trendů a naplňování požadavků trhu, mezi které patří především zohlednění energetické náročnosti produktů.

Clony do podhledu FINESSE EC plně navazují na úspěšné clony FINESSE. Splňují požadavky na nízkou energetickou náročnost a součástí jsou i technologie pro plynulé řízení motorů.

Vzduchové clony FINESSE EC jsou speciálně navrženy pro použití v obchodech, komerčních a administrativních centrech, bankách a letištních halách. Respektive všude tam, kde je kladem velký důraz na designové provedení. Clona je plně zakomponována do interiéru a nikde neruší. Clony FINESSE EC najdou své uplatnění v celoročním provozu. Tvoří přirozenou vzduchovou bariéru před vnikajícím studeným vzduchem do vytápěného vnitřního prostředí a naopak v letním období před teplým vzduchem, který vniká do klimatizovaného prostředí.

Vzduchové clony FINESSE EC plní požadavky na zařízení, které zajištuje energetickou úsporu a tepelnou pohodu v objektu.

FINESSE EC je nabízena ve variantě bez ohřevu, s integrovaným vodním nebo elektrickým ohřívačem.


Délka clony 1m, 1,5m, 2m a 2,5m plně pokryje všechny velikosti dveřních otvorů s doporučenou instalační výškou do 4 m.

Maximální přívod vzduchu do clony zajistí nasávací mřížka, která je vyrobena ze 3D tahokovu. Mřížka zároveň zajišťuje funkci filtru, který chrání vnitřní komponenty clony.

V případě elektrického provedení clony, je clona vybavena technologií ZIG-ZAG, která zajišťuje okamžitý nástup topení během 40 vteřin.

Každý topný element elektrického dohřevu má vlastní automatický bezpečností termostat a současně je clona jištěna havarijním termostatem.


Další výhodou konstrukce clony jsou nastavitelné lamely, které zajistí maximální clonící efekt.


Nová generace clon FINESSE EC je vybavena moderní a intuitivní regulaci AirGENIO, která je schopna efektivně přizpůsobit výkon clony jakémukoli prostředí.

V plně automatickém režimu jsou otáčky ventilátoru a výkon topného výměníku řízeny dle konkrétních podmínek a maximální účinnosti vzduchové clony je dosaženo za minimálních nákladů.

Regulace AirGENIO je nabízena ve verzi Master i Slave, která zajišťuje maximální účinnost fungování clony.

Regulace je plně integrovaná do clony, není tedy třeba další instalace.




Clony FINESSE EC jsou vybaveny regulací typu SUPERIOR.

  • Barevný dotykový displej s NFC
  • 3 stupně otáček
  • PWM elektrické topení
  • Výstup 0-10V pro třícestný ventil
  • Možnost řetězení clon - 10+1
  • Integrovaný časovač
  • BMS připojení (ModBUS RTU, ModBUS TCP)

Připojení pokojového termostatu, dveřního spínače, regulace topné vody je pro regulaci samozřejmostí!

Co umí regulace SUPERIOR

OHŘEV BOOST

  • Okamžitý náběh ohřevu na maximální hodnotu, pokud jsou dveře otevřeny. Slouží k udržení tepla uvnitř budovy

NOČNÍ REŽIM

  • Během nastaveného nočního režimu, může být clona vypnuta nebo použita k temperování místnosti. Možnost nastavení nižší požadované teploty pro noční režim

INTELIGENTNÍ OVLÁDÁNÍ

  • Clona vyhodnocuje teplotu na výfuku, v exteriéru a uvnitř místnosti. Rychlost vzduchu a topný výkon se mění na požadované teplotě, časovém programu a otevřených / zavřených dveřích. Všechny parametry jsou vyhodnoceny s cílem získat maximální výkon při nejnižších provozních nákladech

Ohřev BOOST

Noční režim

Funkce SMART DOOR

FUNKCE SMART DOOR – inteligentní funkce dveří

  • Režim zajišťuje hladký chod clony bez zbytečných rozběhů při častém otevírání dveří.
    Šetří energii a prodlužuje životnost vzduchové clony

LETNÍ PROVOZ

  • Aby se zabránilo plýtvání energií na vytápění, v rámci přednastaveného „letního režimu“ se ohřev spouští pouze, pokud je rozdíl mezi vnější a vnitřní teplotou vyšší než předem nastavená hodnota

Inteligentní ovládání

Letní provoz

FINESSE EC i ostatní vzduchové clony z dílny 2VV jsou zalistované v jedné z největších BIM knihoven, která usnadňuje práci projektantům a architektům po celém světě.


Jedním ze zajímavých 2VV referenčních projektů je instalace vzduchových clon na nově vybudovaném terminálu Jana Kašpara na pardubickém letišti.

Ihned při vstupu do nové haly Vás přivítají vysoce výkonné vzduchové clony FINESSE. Po odbavení a vstupu do transitního prostoru Vás čekají velmi příjemné odletové haly vybavené dalšími vzduchovými clonami z 2VV sortimentu, a to clonami STANDESSE. Stopy 2VV najdete i ve vnitřních logistických prostorách letiště, kde jsou nainstalovány vzduchové clony pro průmyslové a logistické prostředí řady INDESSE.


Multi-VAC logo
     Multi-VAC spol. s r.o.
     E-mail: info@multivac.cz
     www.multivac.cz
2VV logo

2VV s.r.o.
E-mail: 2vv@2vv.cz
www.2vv.cz

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.