logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Revize plynového zařízení ≠ nepříjemnost

Kolikrát se stalo, že jste před sezónou nebo těsně po ní chtěli povolat revizního technika ke kontrole plynových zařízení v domě a naháněli jste ho několik týdnů? Častá praxe, způsobená nedostatkem kvalifikovaných odborníků, se nemusí opakovat i u vás.

Reklama

Kontrola plynových zařízení je dána nejen zákonem, ale i výrobci. Ti při nedodržení pravidelných revizí velmi často zamítnou reklamaci výrobku. O tom, jak často si máte pozvat technika domů, vás informuje nejen návod k použití, ale měl by o tom mluvit i odborník, který prováděl první instalaci. Otázkou pravidelnosti se zabývá také pojišťovna při nahlášení pojistné události.

Tím nejdůležitějším důvodem ke kontrole je samozřejmě zdraví rodiny. Při spalování je třeba kyslík, který se v případě nedostatečného odkouření může brát z obytných místností. V takovém případě hrozí otrava CO2.

Abyste se vyhnuli nepříjemnému dohadování s technikem, doporučujeme včasné objednání. Při zahájení topné sezóny jsou pravidelně přetížení, proto je ideální spojit se s ním před sezonou nebo těsně po ní. O problému se včasným zajištěním specialistů ví i energetické společnosti, proto svým zákazníkům nabízí síť smluvních partnerů. Rodinná energie nabízí služby těchto partnerů novým zákazníkům dokonce zdarma. Ti stávající si mohou doplatit 99 Kč a využívat je také.

Jak často kontrolovat plynová zařízení?

Výchozí revize před uvedením zařízení do provozu Zajišťuje dodavatelská organizace, která vám zajistila montáž spotřebiče
Tlaková zkouška platnost max. 6 měsíců
Kontrola plynového zařízení 1× za rok Zajišťují naši smluvní partneři.
Pro nové zákazníky zdarma, pro stávající je tento produkt individuálně zpoplatněn částkou od 99 Kč/měsíc.
Provozní revize 1× za 3 roky
Kontrola spalinové cesty 1× za rok

Více se o jednotlivých revizních úkonech na plynových zařízeních dozvíte v článku Rodinné energie.

Technický dohled nad veškerými plynovými zařízeními (kotel, topení, ohřívač vody…) vám přináší nejen jistotu, že neohrozí zdraví vaší rodiny. Díky kontrolám se vyhnete nákladným opravám, prodloužíte dobu používání a také nebudete zbytečně zvyšovat spotřebu plynu a zároveň snižovat výhřevnost zařízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.