logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bytová studna Hydraloop – řešení při nedostatku vody

Bytová studna Hydraloop sbírá, vyčistí a vydesinfikuje vodu z vany a sprchy pro splachování a praní. Lze ji umístit kamkoliv v domě a financovat s podporou programu Dešťovka. Recyklujte doma snadno šedou vodu.

Reklama

Řešení pro úsporu pitné vody, pro oblasti sucha, pro domy i byty

Sucho trápí českou krajinu již téměř deset let. Některé roky naše země čelí suchu již časně na jaře a tak je tomu bohužel i v letošním roce. Na severu a severovýchodě republiky je teď intenzita sucha nejvýraznější. Oproti obvyklému stavu ve druhé polovině dubna tam často panuje výjimečné, na některých místech až extrémní sucho. Ale ani na ostatním území není situace dobrá – jen zhruba šest procent území nemá sucho vůbec. Je třeba hledat řešení, která ušetří vodu, umožní minimalizovat potřebu pitné vody jen na činnosti skutečně ji vyžadující a zajistí tak domácnosti provoz.

Bytová studna Hydraloop – řešení při nedostatku vody - rozhovor s Ing. Alexandrou Vondrákovou ze společnosti Gabex s.r.o.

Bytovou studnu Hydraloop lez umístit kamkoliv v domě nebo v bytě

Bytová studna Hydraloop je jedinečná technologie nenáročná na spotřebu energie s minimální potřebou údržby. Přímo doma můžete významně snížit množství spotřebované pitné vody. Skvělý design umožňuje umístit bytovou studnu Hydraloop kdekoliv v obytných, nebo technických prostorách domu, třeba pod schody, do koupelny nebo garáže. Výhodami jsou zejména jednoduchá instalace na minimálním prostoru, žádné filtry a chemikálie, plně automatický provoz, samočistící technologie, nízké provozní náklady.

Přehledná aplikace Hydraloop dává okamžitou informaci o tom, s jakým aktuálním množstvím recyklované vody pracuje, a domácnost sama může zvolit priority využití vody. Recyklovanou vodu, kterou nespotřebujete v domácnosti na splachování a praní, využijete na zalévání nebo dopouštění bazénu (platí pro modul Xtra).

Pro recyklaci šedé vody se můžete rozhodnout i v bytě panelákového domu. Hlučnost zařízení je minimální (do 40 dB) – srovnatelná s myčkou na nádobí. Vybrat si můžete velikost i vhodnou barvu do vašeho interiéru. Umístění je možné kdekoliv v prostorách domu nebo bytu. Šedá odpadní voda se recykluje přímo v interiéru, blízko místa opětovné spotřeby, šetří tak náklady na čerpání vody (např. z venkovních nádrží).

Na co lze využít přečištěnou vodu

  • Splachování toalety
  • Praní
  • Zavlažování zahrady a práce kolem domu
  • Napouštění bazénu

Zdroje vody, které lze recyklovat

  • Sprchy
  • Vany
  • Pračky = nutno objednat speciální modul Pračka Xtra.

Financování s Dešťovkou

Bytová studna Hydraloop model HOME stojí 95 600 Kč bez DPH přičemž lze využít částečné financování dotačním programem Dešťovka. Můžete získat 50 % všech vložených nákladů do maximální ceny 60 tisíc Kč dle pravidel vyhlašovatele programu.


Bytová studna Hydraloop
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.