logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

DF EVO – vysoký výkon a účinnost pro větrání bytů a rodinných domů

Nová ucelená řada kompaktních rekuperačních jednotek DF EVO s deskovým rekuperačním výměníkem nabízí 4 velikosti s průtokem vzduchu 150 až 400 m3/h. Jednotky jsou vybaveny buď plastovým, nebo entalpickým diagonálním výměníkem.

Rekuperační jednotka DF EVO

Proč rekuperace?

Stále více a více času trávíme v uzavřených prostorech. Proto je kvalita vzduchu, který dýcháme v interiéru, velice důležitá. Odstraněním starého, znečistěného vzduchu a jeho nahrazením čerstvým, můžeme významným způsobem zlepšit kvalitu našeho vnitřního prostředí. Pokud nevětráme, tak se cítíme unaveni, nesoustředěni a často může docházet až k oslabení našeho imunitního systému. Existuje několik probíhajících studií, které zkoumají spojení mezi alergiemi a kvalitou vnitřního vzduchu. Většina z nich ukazuje stejným směrem: na potřebu dodání většího množství čerstvého vzduchu do našich domovů. Dále jsou tu požadavky na vyšší energetickou účinnost a rekuperaci tepla. Rekuperace je průkopníkem moderního a úsporného bydlení s maximálním respektem k životnímu prostředí. Chceme-li eliminovat ztráty tepla a současně pobývat ve zdravém vnitřním prostředí, je instalace rekuperační jednotky tou správnou volbou. Stávají se tak standardním vybavením jak pasivních, tak nízkoenergetických domů.

Jednotky DF EVO mají svůj charakteristický design, a to bílý lakovaný přední a zadní kryt, korpus je vyroben z extrudovaného polypropylenu EPP. Hrdla jsou vybavena dvojitým těsněním pro maximální těsnost spojení jednotky s potrubím.

Nižší tlaková ztráta, efektivní proudění vzduchu – díky aerodynamickému designu vnitřního korpusu jednotky.

Ultra kompaktní a minimalistický design – výška jednotky pouze 210 mm (DF EVO 1 & 2), 270 mm (DF EVO 3 & 4).

Plně horizontální instalace – jednotka díky své konstrukci nevyžaduje instalaci s náklonem pro odvod kondenzátu.

Instalace

Přívod a odvod vzduchu zajišťují vysoce účinné EC ventilátory s nízkým SFP a dopředu zahnutými lopatkami, které jsou stále v provozu. Díky tomu je jednotka schopna zajistit stálé, konstantní proudění vzduchu, akustický komfort, nižší spotřebu energie, a tím i lepší kvalitu vzduchu v interiéru.

Dle požadavků zákazníka lze jednotku dodat jak s plastovým rekuperačním výměníkem, tak s entalpickým pro prostory s nízkou relativní vlhkostí. Pro jednotky s entalpickým výměníkem není třeba řešit odvod kondenzátu. Oba výměníky jsou vybaveny by-passovou klapkou. Inteligentní a automatický by-pass – umožňuje přivádět čerstvý vzduch z exteriéru přímo, aniž by procházel výměníkem tepla, takže lze využít komfortní venkovní teplotu v daném okamžiku, například za letních nocí, kdy je žádoucí, aby do místnosti proudil čerstvý vzduch zvenčí a ochladil tak vnitřek domu (volné chlazení).

DF EVO lze jednoduše změnit během instalace na levé/pravé provedení (platí pouze pro jednotky bez integrovaného předehřevu):

Levá – pravá
 

Vzduchové filtry jsou velice důležité pro zajištění a udržení kvality vzduchu ve vnitřním prostředí. Jednotka je ve standardu dodávána s filtry přívod F7 ePM1 55 %, odvod G4 Coarse 65 %. Jako příslušenství lze nabídnout karbonové filtry, filtry F9 ePM1 80 %, tak i filtry kombinované G4 + F7 COARSE 65 % – ePM1 55 % a G4 + F9 COARSE 65 % – ePM1 80 %.

Jednotky lze ve standardu nabídnout v provedení bez předehřevu EVO, s integrovaným předehřevem EVO/PRE, s entalpickým výměníkem EVO/ENT a entalpickým výměníkem a předehřevem EVO/ENT+PRE.

Integrovaný elektrický předehřev 1 kW zvyšuje teplotu přívodního vzduchu do jednotky, čímž chrání vnitřní komponenty jednotky v zimním chladném období. Prvním krokem protimrazové ochrany je disbalance, tedy snížení výkonu přívodního ventilátoru, pokud toto nestačí, jako druhý stupeň dochází k aktivaci předehřevu. Při použití entalpického výměníku se oddálí aktivace předehřevu a ušetřená energie dále zvyšuje celkovou účinnost takové rekuperační jednotky.

Certifikace

Certified component
ErP ready
Energ. štítek A+

Mějte kvalitu vnitřního prostředí pod prostředí pod kontrolou

Jednotka pro připojení k napájení běží na druhý stupeň, pokud je požadavek na regulaci vzduchového výkonu, lze k jednotce připojit bezdrátové ovladače, nebo čidla kvality vzduchu.

Ovládání

APP, Modbus
Smart příslušenstvíSmart příslušenství
DFEVO-CTRL08 – bezdrátové inteligentní multifunkční ovládání
DFEVO-PULS4B – bezdrátové 4polohové tlačítkové ovládání
DFEVO-HR – bezdrátové inteligentní čidlo RH
DFEVO-CO2 – bezdrátové inteligentní čidlo CO2
DFEVO-RFRS485 – komunikační brána
DFEVO-CTRL08 – bezdrátové inteligentní multifunkční ovládání
DFEVO-PULS4B – bezdrátové 4polohové tlačítkové ovládání
DFEVO-HR – bezdrátové inteligentní čidlo RH
DFEVO-CO2 – bezdrátové inteligentní čidlo CO2
DFEVO-RFETH – Ethernet – komunikační brána pro EVO APP

Rekuperační jednotka DF EVO 1, DF EVO 2, DF EVO 3 a DF EVO 4

www.multivac.cz/rekuperacni-jednotka-df-evo

  • vzduchový výkon 150, 200, 300 a 400 m3/hod
  • diagonální hliníkový protiproudý rekuperátor, účinnost až 95 %, možnost entalpického výměníku
  • energeticky úsporné EC ventilátory s nízkým SFP a tichým chodem
  • jedno provedení pro horizontální/vertikální instalaci na strop a stěnu
  • levé/pravé provedení
  • Výška jednotky pouze 210 mm (DF EVO 1 & 2), 270 mm (DF EVO 3 & 4) otočný odvod kondenzátu o 180°
  • filtry přívod F7 ePM1 55 %, odvod G4 Coarse 65 %
  • čelní a zadní panel vyroben z práškově lakovaného ocelového plechu, bílá barva RAL 9010
  • možno připojit bezdrátové čidlo CO2 a RH
  • IOT - internet of things, APP, Modbus

Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.