logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jablotron nabízí příjemné ochlazení v parném létě

Asi největší satisfakcí pro tvůrčí duše, které zasvětily mnoho času a úsilí vzniku nového výrobku, je pozitivní reakce od spokojených uživatelů. A přesně toto nyní prožívají všichni v týmu JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ, kteří se podíleli na stvoření doplňkového modulu CoolBreeze pro rekuperační jednotku Futura.

Jak s úsměvem ve tváři říká duchovní otec tohoto důmyslného zařízení, ředitel JLT Roman Šalomoun: „Ještě nikdy jsme neměli takto pozitivní zpětnou vazbu ihned po uvedení výrobku na trh.” Kombinace rekuperační jednotky Futura a chladícího/topného modulu CoolBreeze, který v sobě skloubil jak konvenční, tak adiabatické chlazení, se ukazuje jako trefa do černého. Doplněk, který koncového zákazníka vyjde na 47 tisíc, se postará o neustálou dodávku čerstvého vzduchu o teplotě 15 - 19 °C do celého domu. A to i při venkovní teplotě 35 °C!

Obr. 1 - Charakteristiky modulu CoolBreeze
Obr. 1 - Charakteristiky modulu CoolBreeze

Funkčně i cenově se takovému zařízení dá jen stěží konkurovat. „Jde nám o opravdový komfort uživatelů, který nezávisí jen na teplotě,” uvádí Roman Šalomoun. Komfortní zóna se dá vyjádřit jako vazba teploty a vlhkosti. Pokud se tedy během letního horka postaráme o výrazné odvlhčení přiváděného vzduchu do domu a díky kontinuálnímu větrání udržujeme vlhkost nižší, než by jinak byla, dosáhneme komfort i při poněkud vyšší teplotě. Bez přechlazování a s tím spojeného teplotního šoku a prudkých teplotních změn, které mohou nastartovat respirační onemocnění. To je skutečný komfort, ostatně tak to má JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ i ve firemním sloganu - Creating Comfort (tedy: Vytváříme pohodlí).

Pro představu o fungování CoolBreezu se můžete podívat na následující grafy ze skutečných realizací. Díky kontinuálnímu monitoringu všech instalovaných jednotek je pro Jablotron velmi jednoduché vyhodnocovat data z provozu.

Obr. 2 - Monitoring činnosti modulu CoolBreeze
Obr. 2 - Monitoring činnosti modulu CoolBreeze

Obr. 3 - Monitoring vývoje teplot
Obr. 3 - Monitoring vývoje teplot

Za zmínku jistě stojí i fakt, že CoolBreeze je úžasný pomocník při zajištění komfortního vnitřního prostředí i v zimě. Jako tepelné čerpadlo se totiž výtečně osvědčil a dokáže zajistit potřebný komfort i v přechodných obdobích, kdy je spouštění hlavního topného systému ještě nežádoucí.

Zajistěte si cenovou nabídku a technickou konzultaci od Jablotronu zdarma.


JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o.
logo JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o.

JABLOTRON LIVING TECHNOLOGY CZ s.r.o. je českým výrobcem a dodavatelem systémů pro vytápění, chlazení a větrání s rekuperací. Cílem společnosti je systematicky zlepšovat prostředí, ve kterém lidé tráví nejvíce času - tzn. vnitřní prostředí budov a výrazně ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.