logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Řešte volbu rekuperační jednotky ihned na začátku stavebního projektu

Zaměřili jsme se na izolování domů, abychom snížili jejich energetickou spotřebu, a zapomněli jsme, jak důležité pro naše zdraví je správné větrání. Naštěstí se situace obrací a pozornost obyvatel, majitelů, projektantů a stavitelů se upírá na bytové rekuperační jednotky. Díky klesající ceně a lepší informovanosti je tato technologie stále žádanější a vnitřní prostředí našich domovů se s ní mění k lepšímu.

Včasně naplánovaná rekuperace šetří starosti i peníze



Ideální je plánovat řízené větrání s rekuperací už při navrhování domu, zejména pak bytového. Do hotové nemovitosti lze sice systém doplnit, je však potřeba počítat s vyššími náklady a komplikovanější realizací. Doslova klíčová je role architekta a projektanta – oba by měli ke zdravému vnitřnímu prostředí, jehož základem je čerstvý vzduch, přistupovat stejně odpovědně jako k energetické úspornosti.

Nová generace rekuperační jednotky DAPHNE: vysoká účinnost, velmi tichý provoz a moderní ovládání

Multi-VAC na trh uvádí novou generaci energeticky úsporné rekuperační jednotky výrobce společnosti 2VV DAPHNE s nominálními průtoky 200, 300 a 500 m3/h


Její oboustranně lakovaný sendvičový plášť zajišťuje vynikající tepelnou i hlukovou izolaci. V jádru zařízení je integrován protiproudý hliníkový rekuperátor RECUTECH s účinností získávání tepla - až 93%. Moderní vzhled, kompaktní velikost a velmi tichý provoz rekuperační jednotky ji předurčují pro instalaci v domácnostech, a to nejenom v technických místností či půdních prostorách. Příhodné použití pro jednotku DAPHNE je i všude tam, kde jsou kladeny vyšší nároky na hygienu.

Za zmínku stojí inteligentní plně vybavené ovládání pomocí dotykového displeje s režimy větrání CAV a DCV, BMS řízení přes ModBUS RTU, Modbus TCP nebo BACnet AirGENIO s ovladačem zabudovaným v přední části jednotky.




Co umí regulace AirGENIO

Rekuperační jednotka DAPHNE
Rekuperační jednotka DAPHNE
  • Plynulá regulace výkonu ventilátorů (0–10 V)
  • Plynulá regulace integrovaného elektrického dohřevu (SSR)
  • Plynulá automatická regulace předehřevu
  • Integrovaný časovač (denní, týdenní)
  • Možnost připojení čidel: CO2, RH, VOC (0–10 V)
  • Plynulý by-pass (regulace teploty: freecooling, protimrazová ochrana)
  • Možnost nastavení Offset ventilátorů (přetlak a podtlak)
  • Indikace zanesení filtrů
  • CAV nebo DCV režim větrání
  • BOOST režim – intenzivní větrání při maximálním výkonu po nastavenou dobu
  • Freecooling – noční větrání v letním období
  • Nepřítomnost osob – snížení vzduchového výkonu v závislosti na čidle pohybu PIR
  • BMS – připojení přes Modbus RTU / TCP, BACnet

Jednotku je zároveň možné napojit na centrální řízení budovy (BMS) a nově také prostřednictvím chytrých zařízení napojených v rámci domácí sítě.


2VV AirGENIO APP – ke stažení na Google Play

2VV AirGENIO APP je určena pro snadné a intuitivní ovládání 2VV jednotek pomocí chytrého zařízení založeného na operačním systému Android.

Aplikace umožňuje nastavení otáček a teplot ventilátorů, zobrazuje provozní stav a hlášení, jako je požadavek na servis, výměnu filtrů, chybový stav atd.

Plná funkčnost aplikace je dostupná pouze s připojeným 2VV zařízením s integrovaným ovládáním AirGENIO Superior.


Multi-VAC spol. s r.o.
E-mail: info@multivac.cz
www.multivac.cz


2VV s.r.o.
E-mail: 2vv@2vv.cz
www.2vv.cz


Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.