logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zehnder Group dosáhl významného nárůstu prodeje

Zehnder Group, přední výrobce designových radiátorů, systémů komfortního větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých panelů, zveřejnil výsledky hospodaření za rok 2017. Ve výroční zprávě se potvrdil očekávaný trend – lidé dávají přednost moderním způsobům vytápění a zajímají se o zdravé vnitřní prostředí.

Zehnder Group dosáhl v loňském roce tržeb ve výši 582,4 milionů EUR (neauditováno), což ve srovnání s prodejem v předchozím roce 538,9 milionů EUR znamená nárůst o 8 %. Pod celkový úspěch společnosti se sídlem ve Švýcarsku se podepsal zejména nárůst prodejů ve druhé polovině roku (+11 % v meziročním srovnání s rokem 2016).

Řízené větrání s rekuperací tepla je správný směr


Skupina Zehnder zaznamenala nárůst prodeje na všech svých klíčových trzích, zejména v Německu a v Číně zvýšila nejen tržby, ale i podíl na trhu.

Tento pozitivní vývoj prodeje slouží jako důkaz že cesta, kterou se Zehnder vydal – směrem k vývoji vlastního integrovaného řešení pro zdravé vnitřní klima – je správná.

Na celkových výsledcích skupiny za loňský rok se prodej v Evropě podílel 84%, tj. 494,1 miliónů EUR a dosáhl 5% nárůstu oproti předchozímu roku. Rekordního 8% nárůstu prodeje bylo dosaženo v oblasti komfortního větrání s rekuperací tepla, jehož motorem byly zejména nové větrací jednotky Zehnder ComfoAir Q.

Designové teplo


Dalším hnacím motorem pozitivních výsledků skupiny je prodej designových radiátorů. V Evropě se zvýšil o 3 %. „Pozitivní trend růstu u prodeje pokračuje i u klasických článkových radiátorů Zehnder Charleston, velké investice do výrobního procesu, zahrnující kompletní přechod na lazerové svařování se vyplácí“ říká vedoucí zastoupení společnosti Zehnder pro Českou a Slovenskou republiku Ing. Jiří Štekr.

„Přitom výsledky mohly být ještě lepší. Bohužel nebylo možné plně kompenzovat šesti týdenní výpadek výrobního závodu v turecké Manise z důvodu zemětřesení, nicméně celkové pozitivní výsledky to nenarušilo.“ I v této souvislosti Zehnder napřímil zvýšené úsilí při výstavbě nového, modernějšího závodu, která pokračuje dle plánu a zahájení výroby se předpokládá již ve druhé polovině roku 2018. Pozitivní vývoj byl zaznamenám rovněž v oblasti stropních sálavých panelů pro vytápění a chlazení.

S Evropou v zádech, vstříc dalším trhům

Tržby na trzích v Číně a v Severní Americe dosáhly 91,3 milionu EUR (72,4 milionu EUR v roce 2016) což v celkovém výsledku skupiny činí 16 % z celkového prodeje. Prodej v Číně přitom rostl o více než polovinu (o 61 %!). Znečištění ovzduší v některých čínských městech dosahuje významné úrovně. Rostoucí poptávka obyvatelstva po zdravých řešeních se projevila až dvojnásobným nárůstem prodejem systémů řízeného větrání s rekuperací tepla. V loňském roce posílila společnost Zehnder Group svou pozici rovněž v Severní Americe, kde se více zaměřuje na oblast chlazení.

Pružné vedení jako opora úspěchu

Rok 2017 přitom zpočátku nepřinášel mnoho důvodů k optimismu: „Stoupající ceny oceli, vyšší poptávka po levnějších modelech radiátorů s menšími rozpětím, devalvace britské libry v souvislosti s Brexitem, zastavení výroby v turecké Manise či náklady na rozšíření nejnovější akvizice - kanadské společnosti Core Energy Recovery Solutions Inc. (dříve dPoint Technologies Inc.), stejně jako vývoj a zavádění některých nových produktů, se výrazně podepsaly na pomalejším rozběhu firmy v loňském roce. V reakci na tento trend došlo k přesunu výroby některých koupelnových radiátorů do moderního závodu v polském Bolesławieci v Polsku, což se pozitivně projevilo na zvýšení ziskovosti výroby. Nás samozřejmě nejvíc těší, že na českém a slovenském trhu, kde Zehnder Group začal aktivně působit v roce 2010, se dosahuje ještě výrazně vyšších nárůstů prodeje,“ podotýká Jiří Štekr.

Kontaktní osoba v ČR a SR:
Ing. Jiří Štekr, M (+420) 733 73 43 10, jiri.stekr@zehndergroup.com
Více informací získáte na www.zehnder.cz


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.