logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Okenní ventilační systémy

Sortiment Renson obsahuje kromě produktů mechanické ventilace i okenní ventilační mřížky. Ty vyhovují požadavku na řízený průtok vzduchu, ale zároveň na akustický útlum.

Reklama





Průtočná štěrbinová ventilace se montuje na nová, ale i stávající okna, okenní ventilace se montuje nad okno, nebo přímo do zasklení. Oba typy mají přerušený tepelný most a jsou vybaveny samoregulační klapkou. Další variantou větrání jsou ventilační mříže.

Ventilační mříž

TZB-info: Pokud zvolí investor ventilační mříž v panelovém domě, jakou plní funkci s větráním? Mohu nechat otevřené a odejít?
Tomáš Strnad, Architect Advisor Czech Republic, Renson: "Ano. U nadokenní mřížky je to samozřejmé. Větráte bez rizika vloupání, nebo průvanu, který by způsobil škody (mřížky mají autoregulační klapku na silný vítr). V případě Louvrů (celookenní ventilační mřížka) je to stejné. Louvry se vyrábí v různých úpravách vč. úpravě proti vloupání."

Okenní ventilační mřížka

Příkladem může být ventilační mřížka Renson THM 90 se zabudovává do okenního křídla zároveň se sklem již při výrobě. Lze ji ale osadit i dodatečně, při výměně skla. Nově je do ventilace vložena automatická klapka, která zamezuje (při otevřené poloze) vniknutí vzduchu a vody při prudkých větrných poryvech. Má přerušený tepelný most, množství vyměněného vzduchu dosahuje až 45 m3/hod. na 1 bm profilu (tlak spád 2 Pa). Zvukový útlum je 45 dB (při zavřené ventilaci) a 25 dB (při otevřené ventilaci).

TZB-info: U varianty nadokenního větrání - je doporučené řešení dodávka i s celým oknem?
Tomáš Strnad, Architect Advisor Czech Republic, Renson: "Nadokenní mřížka se osazuje současně s oknem. Standardně si mřížku od nás koupí výrobce/dodavatel oken, který jí na okno namontuje a usadí vč. okna do stavebního otvoru. Případně je mřížka osazena ve spolupráci s některým z našich pratnerů v ČR/SR."

Nadokenní akustická ventilančí mřížka Renson AK 80
Nadokenní akustická ventilančí mřížka Renson AK 80
Okenní ventilační mřížka Renson THM90
Okenní ventilační mřížka Renson THM90

Pokud potřebujete radu ohledně volby a technického řešení větrání Renson, obraťte se na tomas.strnad@renson.net

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.