logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kompozitní dřevo: vynikající materiál pro moderní stavby

V dnešní době, kdy hledáme trvanlivé, esteticky příjemné a ekologicky šetrné materiály pro naše stavby, je kompozitní dřevo Terafest® od českého výrobce WPC – Woodplastic ideální volbou pro stavbu teras, plotů a obkladů.

Reklama

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Tento inovativní materiál kombinuje krásu přírodního dřeva s vynikajícími vlastnostmi kompozitních materiálů, a nejen díky své vysoké odolnosti je použitelný pro nejrozmanitější venkovní realizace.

Vysoká odolnost a stálost materiálu

České kompozitní dřevo Terafest® je známé svou mimořádnou odolností vůči rozmarům počasí. Na rozdíl od klasického dřeva odolává vlhkosti, hnilobě a škůdcům, což zajišťuje jeho dlouhou životnost dokonce i při náročných povětrnostních podmínkách. Jeho nadčasové vlastnosti a estetický přesah nacházejí uplatnění v množství různorodých projektů po celém světě.

Ať už se jedná o promenádu na karibském ostrově Curacao, terasu v luxusním hotelu v Saúdské Arábii, lamely v nigerijské Abuji, terasu v bance v Hong Kongu nebo stavby u rodinných domů v evropských destinacích, schopnost kompozitních prken Terafest® odolat intenzivnímu provozu a zároveň poskytovat příjemné a bezpečné prostředí po celá desetiletí znamená nesporný přínos pro všechny jeho uživatele.




Příjemný na dotek, snadný na údržbu

Materiál Terafest® má přirozený vzhled a je příjemný dotek. Navíc je snadno udržovatelný – není potřeba ho barvit, lakovat nebo ošetřovat jako klasické dřevo, stačí ho pouze omést a opláchnou proudem vody. To šetří čas i peníze při údržbě a ukazuje ho jako ideální volbu pro moderní architektonické návrhy. Ačkoli bývá nejčastěji využíván ke stavbě teras, jeho možnosti jsou mnohem všestrannější a hodí se také na venkovní schodiště, ploty či obklady budov.

Architekt Jiří Novotný ze studia Nanoarchitekti uvádí, že: „Tento materiál přináší to nejlepší ze dřeva. Jako dřevo je příjemný na dotek a dobře se s ním pracuje. Kompozit navíc disponuje mimořádnou odolností a stálostí. Je velice bezpečný, nedrolí se, netvoří třísky. A přestože se o něj téměř nemusíte starat, jeho životnost je v porovnání s klasickým dřevem mnohonásobně delší."




Kvalita, styl a udržitelnost

Kromě svých užitných vlastností je předností kompozitního dřeva Terafest® i jeho ekologická šetrnost. Je recyklovatelný, neobsahuje PVC, ale jen zdravotně zcela nezávadný polyethylen a dřevo, z něhož je vyráběn, pochází z evropských lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem. To vše z něj dělá odpovědnou volbu pro životní prostředí.

Výrobce, firma WPC – Woodplastic, věří svým kompozitním prknům natolik, že na ně poskytuje záruku až 25 let. Díky své univerzálnosti a nadčasovosti jsou právem považovány za vysoce kvalitní produkt, který poskytuje trvanlivost, styl a ekologickou odpovědnost pro každý projekt, ať už je kdekoliv na světě. www.woodplastic.cz





 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.