logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nová generace tepelných čerpadel Power Inverter od výrobce Mitsubishi Electric pro rok 2013

Výrobce Mitsubishi Electric nabízí nyní jednu s nejrozsáhlejších nabídek tepelných čerpadel typu vzduch/voda na našem trhu. Nabídka tepelných čerpadel pokrývá široký rozsah topných výkonů, a to od 4 kW až do 400 kW při podmínkách A2/W35 (dle evropské normy DIN EN 14511).

Venkovní jednotky
Venkovní jednotky

Vnitřní jednotky
Vnitřní jednotky

Tepelná čerpadla typu vzduch/voda získávají na našem trhu čím dál větší význam, zvláště díky své jednoduché a flexibilní instalaci a současně vysoké energetické účinnosti. Tato tepelná čerpadla mají velmi kompaktní rozměry a lze snadno nahradit libovolný stávající zdroj tepla (závislé pouze na vhodnosti otopné soustavy). Tepelná čerpadla jsou tak vhodná nejen pro novostavby, ale i pro rekonstrukce stávajících objektů. Jako hlavní zdroj energie využívají všudypřítomný venkovní vzduch.

Výrazný vliv na rostoucí popularitu těchto energetických zařízení mají především neustále se zvyšující ceny energií. Tento trend bude bez ohledu na politické dění či změny v ekonomice nadále pokračovat. Uživatel tepelného čerpadla nemusí nakupovat až dvě třetiny energie určené na vytápění. Tuto energii lze jednoduše získat z okolí vytápěného objektu. S tím souvisí také ekonomická návratnost těchto zařízení, která činí přibližně 5 až 10 let (dle typu zařízení).

Přednostmi tepelného čerpadla jsou tak bezesporu nízké provozní náklady, ale i bezobslužnost zařízení či ekologická šetrnost. Stále více oblíbeným nízkopotenciálním zdrojem tepla se tak stává okolní vzduch. Jeho intenzita využití se stále zvyšuje, a to zejména díky zdejším příznivým klimatickým podmínkám.



Nová řada tepelný čerpadel vzduch/voda s názvem Power Inverter od výrobce Mitsubishi Electric jsou určena pro bivalentní a monovalentní provoz. Rozsah topných výkonů při podmínkách A2/W35 (A – teplota venkovního vzduchu, W – teplota topné vody) je velmi široký, a to od 4 kW do 12 kW (dle DIN EN 14511). Tato tepelná čerpadla jsou tak ideálním řešením pro použití v nízkoenergetických a malých rodinných domech. Nové venkovní jednotky z řady Power Inverter s označením PUHZ-SW nyní nabízejí ještě více energeticky úspornější provoz než doposud. Dle nové směrnice ErP (Energy related Product) dosahují nová tepelná čerpadla energetické třídy A+ a A++. Topný faktor (COP) dosahuje hodnoty až 4,8 při podmínkách A7/W35 (dle DIN EN 14511). Efektivnějšího provozu bylo dosaženo použitím nových typů kompresorů a optimalizací stávajících výparníků. Pomocí speciálního zásobníku chladiva určeným k podchlazení chladiva a dvou individuálně elektronicky řízených expanzních ventilů, pracují jednotky za každého provozního stavu vždy za optimálních podmínek. Prostřednictvím optimalizovaného řízení odtávání a nového ekologického chladiva R410A nehrozí již při nízkých venkovních teplotách k zamrznutí. Pomocí speciálně upravených lopatek ventilátorů se snížila maximální hladinu akustického tlaku a díky možnosti dlouhého vedení chladiva a velmi malé hmotnosti umožňují snadné umístění v okolí vytápěného objektu. Rozsah použití je velmi široký a je garantován od teploty venkovního vzduchu −20 °C do +35 °C s výstupní teplotou vody až 60 °C bez nutnosti použití jakéhokoli elektrického dohřevu.

Více informací na www.zubadan.cz.


nukumi s.r.o.
logo nukumi s.r.o.

Dodávka, montáž a servis zařízení od výrobce Mitsubishi Electric. Technická školení a poradenství pro projekční a montážní firmy na vytápění a chlazení s tepelnými čerpadly typu vzduch-voda, země-voda a vzduch-vzduch vč. systémů regulace a jejich řízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.