logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nové trendy ve vytápění

Stavíte? Rekonstruujete? Přemýšlíte o změně zdroje tepla pro svůj byt či dům? Současná doba přináší v oblasti technického zařízení budov nepřeberné množství možností. Proč však topit v domě například plamenem o teplotě 1400 °C, když potřebujeme topné médium ohřát na teplotu 50–60 °C? Vysoká teplota plamene s sebou nese i dodatečné náklady na revize a údržbu topných soustav.

Prečítajte si
Nové trendy vo vykurovaní

Na trhu najdeme řadu zdrojů tepla, vesměs založených na procesu oxidace hořlavých látek. Stále populární plyn, i přes vysokou cenu, nabízí určité možnosti prostřednictvím inovované technologie kondenzačního spalování. Do této skupiny patří také různé kotle na dřevo a pelety, které využívají koncentrované sluneční energie v podobě obnovitelného zdroje. Proč však topit v domku plamenem o teplotě 1400 °C, když potřebujeme topné médium ohřát na teplotu 35 °C, respektive 50–60 °C? Vysoká teplota plamene naopak nese sebou dodatečné náklady na revize a údržbu topných soustav.

Hlavní vlastnosti tepelného čerpadla

Naštěstí zde máme své okolí, které je nabité energií. Tepelná čerpadla se stávají nejpopulárnějším topným systémem současnosti. Mají nejnižší náklady na vytápění, jsou nezávislá na palivech, jejich bezpečnost je velmi vysoká a instalace příznivá životnímu prostředí. To jsou hlavní vlastnosti tepelného čerpadla.

Tepelné čerpadlo mění teplo o nízké teplotě na teplo o vysoké teplotě (u tepelných čerpadel vzduch/voda až do −15 °C). Proces se uskutečňuje v uzavřeném okruhu prostřednictvím neustálé změny skupenství pracovního media (odpařování, komprese, kondenzace a rozpínání).

Tepelná čerpadla OCHSNER
Princip tepelného čerpadla

1. Vypařování: Plynné chladivo odebírá energii z vody, země nebo vzduchu a vypařuje se.
2. Komprese: Médium postupuje do kompresoru, kde se stlačuje a tímto způsobem ohřívá. Chladivo po výstupu z kompresoru je ve formě horkého plynu
3. Kondenzace: Horký plyn prochází do kondenzátoru, kde předává energii do topného systému a zkapalňuje. Z kondenzátoru postupuje dál již jako teplá kapalina. Tímto způsobem dochází k ohřevu vody nebo topného systému.
4. Rozepnutí: odpařování: Teplé chladivo v kapalném stavu prostupuje expanzním ventilem, kde se skokově mění tlak. Teplota pracovního media výrazně klesá. Studené pracovní medium v plynném stavu postupuje do výparníku a cyklus se uzavírá.

Podobný proces funguje také v lednici, která se takto zbavuje přebytečného tepla uvnitř a odevzdává jej venkovnímu prostředí. Tepelná čerpadla získávají akumulované sluneční teplo okolí, tj. vody, země, vzduchu a předávají ho současně s hnací energií ve formě přídavného tepla do okruhů teplé vody nebo topení.

Tepelná čerpadla od rakouského výrobce OCHSNER

Tepelná čerpadla OCHSNER 5 ECO
OCHSNER ESV 5 ECO

Na trhu je mnoho výrobců, kteří nabízejí tepelná čerpadla, ale těch kvalitních je opravdu málo. Dovolte, abychom Vám představili tepelná čerpadla OCHSNER, které patří mezi několik málo předních společností vyvíjející svá zařízení více jak třicet let. Nyní se mnozí snaží získat podíl na trhu, ovšem zkušenosti jsou nenahraditelné!

Třicetileté zkušenosti a intenzivní výzkum vynesl firmu OCHSNER do vůdčí pozice v oblasti technologie tepelných čerpadel. Podmínkou optimálního návrhu systému s tepelnými čerpadly, jejich efektivity a dlouhé životnosti zařízení je kompletní typová řada výrobků a absolutní znalost problematiky. Vysoká kvalita je zárukou trvanlivosti a úspornosti zařízení.

Tepelná čerpadla OCHSNER patří mezi nejmodernější systémy vytápění. Vytopí Váš dům i během nejchladnějšího zimního období.

Tepelná čerpadla OCHSNER OTE 2.0OCHSNER OTE 2.0


OCHSNER Pokojový terminál, Tepelná čerpadla OCHSNEROCHSNER Pokojový terminál

Stejně tak existuje možnost použít tepelné čerpadlo v režimu klimatizace. Funkci aktivního chlazení získáme otočením termodynamického oběhu. Takto můžeme přebytek tepla odvádět mimo budovu. Ve srovnání s obvyklými klimatizačními systémy se funkce chlazení obejde bez dodatečných instalací, stavebních zásahů a zdržení. Chlazení využívá stávající rozvody podlahového nebo stěnového vytápění, přičemž nosným médiem je v tomto případě chladící voda.

Tepelná čerpadla OCHSNER jsou vhodná pro použití v novostavbách, v již existujících objektech, při rekonstrukcích a také v historických budovách. Výhodou tepelných čerpadel firmy OCHSNER je jejich přizpůsobivost k jakémukoli stávajícímu systému vytápění: podlahovému nebo radiátorovému (do 65 °C teplé topné vody) a také k systémům teplovzdušným, a to jak v režimu topení, tak i chlazení!

Vývoj tepelných čerpadel a skvělé výsledky ze zkušebny

Tepelná čerpadla OCHSNER


Světový rekord pro tepelné čerpadlo typu-GMLW 14 plus Světový rekord pro tepelné čerpadlo typu-GMLW 14 plus

Vývoj zařízení probíhá intenzivně i dnes. Důkazem je nedávné získání světového rekordu pro tepelné čerpadlo typu-GMLW 14 plus, kde bylo nezávislou zkušebnou naměřeno zvýšení topného faktoru. Výsledky ukázaly topný faktor 4,4 (podle nové normy EN 15411) a podle staré normy (EN 255) je topný faktor 4,7. Na základě těchto výsledků drží tepelné čerpadlo GMLW 14 plus světový rekord v topném faktoru pro tepelná čerpadla Vzduch/Voda. Výsledky si můžete najít na domovské stránce nezávislé zkušebny tepelných čerpadel WPZ ve švýcarském Buchs – www.wpz.ch.

Firma OCHSNER vstoupila na český a slovenský trh v roce 2009 prostřednictvím společnosti Polna Corp, s. r. o. Povedlo se tak zpřístupnit obrovský potenciál kvalitní technologie pro topení, chlazení a ohřev teplé vody, ale také pro průmyslové aplikace, rekuperace odpadního tepla a další segmenty trhu. Pro běžného občana je zde možnost využít tepelné čerpadlo OCHSNER pro úspory vytápění a ohřev teplé vody s vynikající návratností vložených prostředků. Každé tepelné čerpadlo OCHSNER je svým způsobem originál.

Naši projektanti Vám navrhnou systém na míru Vašemu domku. Jsme zvyklí řešit také velmi netradiční aplikace, jako ohřev nebo chlazení bazénů, využití odpadního tepla z kanalizace apod.

Pro návrh tepelného čerpadla je obvykle potřeba posoudit systém topení jako celek. Tím je zajištěno, že navržené zařízení bude fungovat nejenom správně, ale přinese svému majiteli očekávané úspory.

V případě, že máte zájem o posouzení svého topného systému, kontaktujte nás na našich telefonních číslech nebo emailu. Posouzení systému topení a nabídku tepelného čerpadla Vám vypracujeme zdarma.

Zjistěte si cenu tepelného čerpadla. Vyplňte jednoduchý formulář, obratem Vám zašleme konkrétní nabídku i s ceníkem!

Tepelná čerpadla OCHSNER PU 300
OCHSNER PU 300
Tepelná čerpadla OCHSNER SP 300
OCHSNER SP 300
Tepelná čerpadla OCHSNER Unifresh 500
OCHSNER Unifresh 500
Tepelná čerpadla OCHSNER Standart
OCHSNER Standart

Tepelná čerpadla OCHSNER Combi Universal
OCHSNER Combi Universal
Tepelná čerpadla OCHSNER Golf Maxi
OCHSNER Golf Maxi
Tepelná čerpadla OCHSNER Golf Midi
OCHSNER Golf Midi
Tepelná čerpadla OCHSNER Europa 303 DKL
OCHSNER Europa 303 DKL

Tepelná čerpadla OCHSNER Europa 33 DK
OCHSNER Europa 323 DK
Tepelná čerpadla OCHSNER Europa Mini EWP
OCHSNER Europa Mini EWP
Tepelná čerpadla OCHSNER Europa Mini IWP
OCHSNER Europa Mini IWP

Tepelná čerpadla OCHSNER MSV 14
OCHSNER MSV 14
Tepelná čerpadla OCHSNER MSV 19, 25, 35
OCHSNER MSV 19, 25, 35


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.