logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Kompaktní tepelná čerpadla vzduch/voda Carrier 30AWH-R

Společnost Carrier, zastoupená v České republice firmou AHI Carrier CZ, uvedla na trh novou řadu kompaktních invertorových jednotek řady 30AWH- R s ekologickým chladivem R 32.

Jedná se o kompaktní jednotky vzduch/ voda navržené pro vytápění případně chlazení stávajících či nových rodinných domů nebo menších komerčních objektů. Jednotky jsou vhodné jak pro nízkoteplotní otopné systémy tak pro aplikace s radiátory a tudíž požadavkem na vyšší teplotu topné vody. Jednotky jsou již z výrobního závodu osazeny integrovaným hydraulickým kitem (oběhové čerpadlo s proměnlivým průtokem, expanzomat, pojistný ventil a průtokové čidlo) a dále pomocným elektrickým dotopem pro extrémně nízké okolní teploty nebo jako topná záloha. Dle požadavku topného systému je možné příslušenství pro ohřev TUV, rozdělení na primerní/sekundární okruh s ovládáním sekundárního čerpadla či ovládání stávajícího kotle jako záložního topného zdroje.

Výkonový rozsah jednotek je od 4 do 16 kW topného výkonu a je pokryt 7 velikostmi jednofázových a třemi velikostmi třífázových jednotek. Co se týče provozních limitů, tak v režimu vytápění, jednotky pracují v rozsahu venkovních teplot od −25 °C do 43 °C a například při venkovní teplotě −21 °C je teplota topné vody až 55 °C což je parametr zajímající hlavně majitele starších objektů s radiátorovým topným systémem.


Jednotky dosahují hodnoty SCOP pro topnou vodu 30/35 °C 4,73 až 4,98 kWh/kWh a všechny velikosti splňují štítkovou energetickou hodnotu A+++. Pro topnou vodu 47/55 °C se hodnota SCOP pohybuje v rozsahu 3,22 až 3,42 kWh/kWh a co se týče energetického štítku tak opět celá řada splňuje třídu A++. Pro doplnění je nutné říci, že výše uvedené parametry jsou dle EN14825 pro střední klimatické pásmo (tj. pro Strasbourg s bodem bivalence −7 °C). Na základě těchto parametrů je kompletní řada jednotek Carrier 30AWH-R certifikována s SVT kody a dostupná skladem v České republice.

Pro další technické parametry či obchodní podmínky kontaktujte AHI Carrier CZ


AHI CARRIER CZ s.r.o.
logo AHI CARRIER CZ s.r.o.

Společnost AHI Carrier je součástí koncernu UTC CCS Carrier HVAC Europe, která zabývá se výrobou, dodávkami, pronájmem a servisem chladicí, klimatizační a tepelné techniky pro nejrůznější aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.