logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rozhovor: jak zlepšit tepelná čerpadla? Využitím nových chladiv a software

Ing. Radek Červín, vedoucí prodeje značky NIBE, zdůrazňuje, že pro výběr tepelného čerpadla je důležitým kritériem nejen kvalitní konstrukce zařízení, ale i použité chladivo, a především způsob regulace. Při volbě chladiva značka NIBE zásadně preferuje chladiva se sníženým vlivem na globální oteplování.

Reklama

Současná konstrukce tepelných čerpadel je již na velmi vysoké úrovni a zařízení současné konstrukce bude velmi těžké dále zdokonalovat. Něco jiného je software, kde v současnosti probíhá velký pokrok. A ten se u NIBE projevuje v oblasti regulací, například jejich schopnosti do řízení činnosti tepelného čerpadla integrovat předpověď počasí, lépe komunikovat se systémy chytrých domácností apod. Podobně lze vidět velký pokrok i v oblasti řízení středních a větších zdrojů tepla složených z více tepelných čerpadel v kaskádě.

Rozhodující jsou tak nejen vysoké hodnoty topného faktoru tepelných čerpadel, ale i jejich kvalitní konstrukce, chladivo a především řídicí software.

V loňském roce společnost NIBE představila novou řadu tepelných čerpadel s označením S. Ta disponuje zcela novým regulátorem s nadčasovými možnostmi. Letos byla tato skupina produktů rozšířená o tzv. chytré příslušenství, což je systém bezdrátových senzorů a čidel pro ještě větší vnitřní komfort. Byla vylepšena aplikace pro vzdálenou správu a představena zcela nová aplikace pro montážní a servisní firmy. Společnost NIBE vidí další vývoj ve vzdálené správně především v dokonalé diagnostice a preventivnímu odhalování zhoršujících se parametrů, příčin poruch atp.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.