logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

OCHSNER využívá procesní teplo

Tepelná čerpadla OCHSNER jsou vhodná také pro využití tepla, které vzniká při výrobním procesu. Příkladem může být realizace ve výrobním závodě pro automobilové díly, Hirschmann Czech Vsetín.

Při výrobě komponentů pro automobilový průmysl vzniká provozováním vstřikovacích listů na plastové díly velké množství odpadního tepla. Toto teplo bylo dříve mařeno bez jakéhokoliv užitku v chladičích.

Na počátku roku 2015 byla navržena a realizována kaskáda tepelných čerpadel vzduch – voda OCHSNER GMLW 35 plus o celkovém topném výkonu 160 kW.

Díky instalaci tepelných čerpadel je zajištěno:
  • využití procesního tepla pro ohřev teplé vody
  • využití procesního tepla pro vytápění administrativní budovy
  • ochlazování výrobních prostor

Výparníky tepelných čerpadel jsou umístěny pod stropem výrobní haly, kde jímají teplo z výroby. Takto získané teplo je násobeno tepelnými čerpadly a následně využito k vytápění administrativní budovy a ohřevu teplé vody.

Přínosem této instalace je nejen využití odpadního tepla, ale současně ochlazování výrobních prostor, které by jinak musely být ochlazovány s dalším přidáním energie. Vzhledem k umístění výparníků tepelných čerpadel přímo ve výrobní hale, je také ochlazování těchto prostor velmi efektivní.

OCHSNER je tradiční rakouský výrobce tepelných čerpadel nejvyšší kvality a technologický lídr v oboru. Tepelná čerpadla OCHSNER se vyznačují nízkou hlučností, vysokými topnými faktory a dlouhou životností.


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.