logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinky v nabídce tepelných čerpadel IVAR.HP

Firma IVAR CS, spol. s r. o., představila v katalogu IVAR TT několik novinek v oblasti tepelných čerpadel. Jedná se jak o zcela nové výrobky, tak i o produkty, které jsou již v nabídce z minulých let, nyní byly však v zájmu udržení vysokého standardu kvality inovovány.


Tepelné čerpadlo vzduch/voda AEROHEAT AH CN

První z nabídky úplných novinek je špičkové tepelné čerpadlo vzduch/voda švýcarské firmy CTA. Jedná se o typ AEROHEAT AH CN, která využívají ke svému provozu ekologické chladivo R-290 (propan) a vyznačují se, tak jak je to u tepelných čerpadel CTA již standardem, velmi nízkou hladinou hluku a provedením z nerezové oceli. Prozatím jsou dodávána ve výkonech 5,6 a 7,7 kW. Od příští sezóny by měla být nabídka rozšířena o výkon 9 kW. Další předností je maximální výstupní teplota topné vody 70 °C a samozřejmostí jsou vysoké hodnoty COP (3,8 při A2/W35 a 3,2 při A-7/W35). Kompletní tepelné čerpadlo se instaluje mimo objekt a uvnitř je pouze hydromodul ve kterém je instalováno oběhové čerpadlo, elektrokotel a regulátor Aeroplus2.


Tepelná čerpadla vzduch/voda ve venkovním provedení CTA AEROHEAT AH CS

Tepelná čerpadla CTA OPTIHEAT All-in-One

Další z novinek je inovovaná řada kompaktních tepelných čerpadel vzduch/voda ve venkovním provedení CTA AEROHEAT AH CS. Modernizován byl chladící okruh tak aby bylo dosaženo maximální optimalizace provozu tepelného čerpadla. Pro snížení hluku a optimalizaci proudění vzduchu byl upraven tvar krytů sání a výfuku a tím i celé tepelné čerpadlo, které tím získalo ještě atraktivnější vzhled.

Poměrně rozsáhlé inovace se dočkala také řada tepelných čerpadel CTA OPTIHEAT All-in-One. Nově je čelní a vrchní část oplechování z nerezu AISI 316, uvnitř tepelného čerpadla je použit nový typ kompresoru Copeland Scroll vyvinutý speciálně pro tepelná čerpadla, elektronický expanzní ventil s řízením Carel, elektronicky řízená oběhová čerpadla pro primární okruh i okruh topení, nový typ regulátoru Optiplus-Siemens RVS 61.843 – provedení „F“, elektronický měřič průtoku a softstartér. Samozřejmostí je extrémně nízká hlučnost – 33–35 Lpa/dB.

Jako první se v nabídce společnosti IVAR CS objevila kompaktní tepelná čerpadla ve venkovním provedení - Thermia ATEC. Jedná se o technologicky špičkový produkt, již svým původem, určený především pro vytápění a ohřev TV v těch nejdrsnějších severských podmínkách. Vyspělá technologie nabízí také možnost chlazení a ohřevu bazénové vody. Pro výrobce opravdu skutečných tepelných čerpadel, mezi které Thermia bezesporu patří, je naprostou samozřejmostí osazení tepelného čerpadla sofistikovanou elektronikou umožňující řízení nejen samotného tepelného čerpadla, alei celého systému topení/chlazení, ohřevu TV, bazénu a v neposlední řadě také připojení na internet.

Tepelná čerpadla Thermia ATEC jsou dodávána ve třech provedeních, jenž se liší výbavou: ATEC Standard je kompletní tepelné čerpadlo s ekvitermní regulací; ATEC Plus je navíc osazen doplňkovým elektrokotlem; ATEC Total je doplněn zásobníkovým ohřívačem vody a případně i vyrovnávacím zásobníkem. Tepelná čerpadla Thermia ATEC využívající chladivo R407C jsou osazena chladírenskými komponenty té nejvyšší kvality a všemi potřebnými regulačními a pojistnými prvky. Thermia ATEC jsou nabízeny ve výkonech od 6 do 18 kW a lze je bez problému provozovat do teploty -20 °C.

V celém provozním rozsahu je dosahováno nadstandardních provozních parametrů.


Kompaktní tepelná čerpadla ve venkovním provedení - Thermia ATEC

Druhou z úplných novinek je splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda INNOVA eHPoca. Tepelná čerpadla eHPoca jsou dodávána buď s elektrokotelen 6 kW nebo bez něj a to ve výkonech 8, 12, 15, 18 a 24 kW. Venkovní jednotka tepelného čerpadla ve které jsou, kromě kondenzátoru, osazeny veškeré komponenty chladícího okruhu je vyráběna ve spolupráci s firmou Panasonic. Ve vnitřní jednotce je instalován deskový výměník (kondenzátor), oběhové čerpadlo energetické třídy „A“, expanzní nádoba, přídavný elektrokotel vč. všech potřebných zabezpečovacích prvků a ekvitermní regulace Smart Control. Sladěním všech použitých komponentů bylo dosaženo vysokých hodnot COP (od 4,2 do 4,6 při A7/W35) a vysoké provozní spolehlivosti a efektivnosti při udržení příznivé ceny tepelného čerpadla. Nově lze toto tepelné čerpadlo ovládat přes webový prohlížeč a mít tímto komplexní přehled funkce s širokou možností nastavení parametrů provozu.




Elektrokotel a splitové tepelné čerpadlo vzduch/voda INNOVA eHPoca

Na webových stránkách firmy IVAR CS v sekci IVAR TT/REFERENCE naleznete případné realizace pro Vaši představu.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.