logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vytápění bytových a panelových domů

Chelys s.r.o. se zabývá zejména kompletní realizací vytápění bytových domů v původní panelákové zástavbě ze 70. let. Zhotovené lokální zdroje tepla využívají především absorpční (plynová) tepelná čerpadla, která efektivně zhodnocují zemní plyn jako nákladné primární palivo.

Reklama

V instalacích provedených společností Chelys s.r.o., která především tyto zdroje tepla pro objednatele i dlouhodobě efektivně provozuje, pracují plynová tepelná čerpadla oproti plynovým kondenzačním kotlům ještě o 30–35 % efektivněji. Vzhledem ke zkušenostem z provozu těchto zdrojů tepla v panelákové zástavbě se snižují výrobní náklady na 1 GJ tepla až na hranici 320 Kč/GJ bez DPH, a to díky efektivnějšímu spalování zemního plynu. Absorpční tepelná čerpadla poskytují komfort vytápění panelového domu při zachování původní otopné soustavy, stejně tak jako přípravu teplé užitkové vody (TUV) v požadovaných teplotních parametrech. S využitím absorpčního efektu dokážou tato tepelná čerpadla i efektivně vyrábět chlad.

Celá technologie je zpravidla umístěna na ploché střeše, nebo v suterénu obytného domu. Tento systém je vizualizován s možností monitoringu a ovládání vybraných veličin. Strojovna tepelných čerpadel je z hlediska ekonomiky provozu dimenzována na 100% pokrytí potřeby dodávky tepelné energie do jednotlivých objektů dle údajů o spotřebě z minulých let.

 

Společnost Chelys s.r.o. postavila, uvedla do provozu a zejména pak provozuje a servisuje cca 75 strojoven s absorpčními (plynovými) tepelnými čerpadly, jejichž ekonomika provozu splňuje nejnáročnější požadavky objednatele na nízkou cenu tepla v panelácích.

Kotelny zhotovíme na klíč, tedy od počátečního návrhu řešení, které je přizpůsobeno konkrétnímu bytovému (panelovému) domu s ohledem na co nejvýhodnější ekonomické a technické řešení. Vypracujeme projektovou dokumentaci a vyřídíme příslušná povolení s úřady vč. Stavebního povolení. Dodáme a namontujeme danou technologii vytápění. Vyřídíme kolaudační řízení a po dohodě se zákazníkem kotelnu provozujeme s cílem dosažení minimálních provozních nákladů a to včetně servisu. Provádíme pravidelnou údržbu a monitoring 24 h denně 7 dní v týdnu. Takto jsme schopni okamžitě reagovat na jakékoli potřeby zákazníka o zahájení či ukončení topné sezony nebo o zvýšení, či snížení dodávky tepla a topných parametrů.

Jednou z posledních instalací byla výstavba 51 zdrojů tepla na sídlišti Sever v České Lípě, kde takto zásobujeme teplem a teplou vodou 1 700 domácností.

Využijte i Vy možnosti zlevnit vytápění Vašeho bytového nebo panelového domu a kontaktujte nás pro bližší informace!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.