logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

DAIKIN uvádí na trh první tepelné čerpadlo vzduch–vzduch s chladivem R32

DAIKIN uvádí na evropský trh první tepelné čerpadlo vzduch–vzduch s ekologicky nezávadným chladivem R32. Chladivo R32 činí z Ururu Sarara energeticky nejúspornější zařízení ve své třídě na trhu.

Ururu Sarara (název pochází z japonského ururu – zvlhčování a sarara – odvlhčování) je jediný systém tepelného čerpadla na světě, který kombinuje chlazení, topení, čištění vzduchu, větrání, zvlhčování a odvlhčování v jednom. Velmi moderní design jednotky obdržel prestižní ocenění Red Dot Design pro letošní rok 2013.

Mezi nové funkce Ururu Sarara patří automatické čištění filtru a snížení spotřeby energie o 25 %. Filtr je čištěn denně. Všechny prachové částice jsou shromažďovány v nádobce uvnitř jednotky, zachovává se tím rozvod vzduchu na konstantní úrovni. Díky aerodynamicky navrženým klapkám výstupu vzduchu, je proud vzduchu upraven tak, aby bylo dosaženo co nejpříjemnějšího klima v místnosti. Vzduch je odsáván přímo ze země a je pak směrován ke stropu, to znamená, že proud vzduchu dosáhne i do nejodlehlejších koutů místnosti. Přístroj má nový senzor „inteligentní oko“, který pomáhá nasměrovat proud vzduchu od všech osob v místnosti tak, aby nebyly rušeny průvanem. Po více než 20 minutách bez detekce pohybu v místnosti čidlo automaticky aktivuje úsporný provoz přístroje, který i nadále snižuje spotřebu energie.

Vlhkost vzduchu je jedním z rozhodujících faktorů pro pohodlné a příjemné klima v místnosti. Funkce odvlhčování zajistí snížení vlhkosti vzduchu bez jakýchkoliv změn teploty v místnosti. V režimu zvlhčování jednotka stahuje vlhkost z venkovního vzduchu a předává ho do místnosti. Za účelem dalšího zlepšení kvality ovzduší jsou všechny modely vybaveny filtrem pro čištění vzduchu, který absorbuje mikroskopické částice a odstraňuje zápach, stejně jako potenciální alergeny.

Díky svému elegantnímu designu, inspirovaného japonským ventilátorem, a elegantní bílé barvě, se Ururu Sarara hodí do každé místnosti. Vyznamenání Red Dot Design Award je oceněním vynikajícího designu výrobku. „Vějířovitý design a výběr bílé barvy dává tomuto přístroji přirozený a vznešený vzhled, který je doplněn o svou inovativní technologii,“ argumentoval výbor. Soutěž o produktový design existuje již od roku 1954. Značka „Red Dot“ je mezinárodně uznávanou pečetí kvality.

Ururu Sarara je k dispozici v kapacitních velikostech 25, 35 a 50.

Výhody chladiva R32

Díky použití chladiva R32 dosahuje Ururu Sarara účinnosti Sezónního koeficientu využitelnosti energie (SEER) až 9,54 (A+++) a Sezónního koeficientu výkonnosti (SCOP) až 5,9 (A+++). Další výhodou chladiva R32 je nízký potenciál globálního oteplování (GWP) v hodnotě 675, který je o 68 % menší, než u chladiva R410A (2,088). Tyto výhody Ururu Sarara přispívají k celkově nízkému dopadu na životní prostředí.

S více než 50letou zkušeností v oblasti výzkumu a vývoje klimatizací a tepelných čerpadel je DAIKIN široce uznaný pro jeho průkopnický přístup. Jako součást svého závazku k životnímu prostředí DAIKIN vyvíjí systémy, které zvyšují komfort a mají stále menší dopad na životní prostředí. V této souvislosti je druh použitého chladiva rozhodujícím faktorem pro zvýšení energetické účinnosti a minimalizace dopadů na globální oteplování.

DAIKIN pracuje s řadou různých chladiv a vždy vybírá to, které nabízí nejlepší vlastnosti pro jednotlivé oblasti použití. Při výběru chladiva pro jednotky je zvážen „Životní Cyklus Klimatu“ (LCCP). LCCP je založen nejen na potenciálu globálního oteplování (GWP) a jakýchkoliv přímých emisích chladiva, ale také na celkové spotřebě energie klimatizace / tepelného čerpadla. To dokresluje mnohem přesnější obrázek o skutečném dopadu klimatizace nebo tepelného čerpadla na globální oteplování.

R32, jednosložkové chladivo, je nejvhodnější pro klimatizace split a systémy tepelná čerpadla. Režim chlazení a topení provádí R32 optimálně a má nejnižší emise (přímé i nepřímé) v průběhu celého životního cyklu (viz tabulku). Jednotky plněné chladivem R32 dosahují vyšší úrovně účinnosti než s chladivem R410A, a to jak v rámci částečného nebo plného zatížení. Kromě toho, je potřeba podstatně menší množství chladiva, což znamená, že se snižuje množství náplně.

Tabulka

Potenciál Globálního Oteplování (GWP) v průběhu celého životního cyklu klimatizačního systému 3,6 kW.
Potenciál Globálního Oteplování (GWP) v průběhu celého životního cyklu klimatizačního systému 3,6 kW.

Příklad: 3,5kW klimatizační jednotka v Evropě, SEER výpočet
(Průměr EU elektrické emise = 0,43 kg/kWh)

Fotogalerie

Excelentní design a maximální úspora energie: Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch vnitřní jednotka.Excelentní design a maximální úspora energie: Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch vnitřní jednotka.Excelentní design a maximální úspora energie: Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch vnitřní jednotka.Excelentní design a maximální úspora energie: Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch vnitřní jednotka.
Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch venkovní jednotka
Nové tepelné čerpadlo DAIKIN Ururu Sarara vzduch–vzduch venkovní jednotka
Ururu Sarara je vítěz prestižní ceny Red Dot Design Award pro rok 2013.
Ururu Sarara je vítěz prestižní ceny Red Dot Design Award pro rok 2013.
Energetický štítek Ururu Sarara
Energetický štítek Ururu Sarara

Pro více informací o celé škále produktů společnosti DAIKIN navštivte www.daikin.cz!


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.