logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nová generace střešních oken VELUX

Je to nejlepší okno, jaké jsme kdy měli, zaznělo na představení nové generace střešních oken VELUX. U nové generace střešních oken VELUX došlo k zúžení okenního rámu i křídla. Výsledkem je až o 10 % větší prosklená plocha při stejné velikosti okna a tím pádem více denního světla v interiéru.

Reklama

9.4.2014 se konalo slavnostní představení nové generace střešních oken VELUX a z 93 m výšky Observatoře Žižkovské věže bylo symbolicky vidět na stovky oken pražských střech.


Stovky oken z Žižkova, vpravo Tomáš Švec, produktový manažer Velux Česká republika při představení nové generace oken Velux

Při příležitosti představevní nové generace střešních oken VELUX generální ředitel společnosti Mads Rasmussen řekl: "Téměř 75 let je naším posláním přinášet čerstvý vzduch a denní světlo prostřednictvím bezpečných a spolehlivých výrobků. Zejména se stále vyššími požadavky na energetickou efektivitu si z pozice lídra uvědomujeme, že je třeba nejen na vývoj reagovat, ale být připraveni jej předjímat a splňovat potřeby zákazníků nyní i v budoucnu. Novou generací střešních oken VELUX navazujeme na tradici inovací. Je to nejlepší okno, jaké jsme kdy vyrobili."
Tomáš Švec, produktový manažer VELUX Česká republika zdůraznil, že "nová generace střešních oken VELUX přináší více světla se zvětšením prosklení o 10 %, lepší energetické parametry díky unikátní VELUX ThermotechnologyTM. Dalšími benefity jsou snadnější montáž, široká nabídka a lepší design." Po výčtu vylepšení a výhod určitě překvapila příznivá cena, která je srovnatelná s předchozími okny, v některých variantách je dokonce nižší.

Izolace VELUX ThermoTechnology<sup>TM</sup>
Vlevo: Izolace VELUX ThermoTechnologyTM využívá v konstrukci střešního okna vysoce kvalitní izolační materiál s přídavkem grafitu, který chrání interiér před chladem a udržuje teplo uvnitř domu.
Vpravo: Vysoce účinný systém izolace VELUX ThermoTechnologyTM je u bezúdržbových oken tvořen dřevěným jádrem z tepelně upraveného dřeva (Thermal Modified Timber). To dokonale zabraňuje tepelným ztrátám.
  • Mezi zajímavé reakce na praxi je určitě okno se spodním ovládáním. Je známo, že optimálně by střešní okno mělo mít osazeno do výšky max. 1 m, aby z něj měla výhled i sedící osoba. Aby ovšem bylo možné započítat co nejvíce plochy jako obytné, v developerských projektech se objevuje často vyšší nadezdívka a okno je osazeno do výšky 1,3 - 1,5 m. Pro tyto varianty je možno nyní zvolit ovládání pomocí kliky ve spodní části okna.
    VELUX nově nabízí i kyvná střešní okna
    VELUX nově nabízí i kyvná střešní okna, která lze ovládat klikou ve spodní části okna. Jsou vhodná tam, kde je nutné okno umístit výše, např. kvůli vyšší nadezdívce. Nová zinková klika na spodní straně okna slouží k snadnému a pohodlnému otevírání a zavírání výše osazeného okna.
  • Jako důležitý prvek s ohledem na nové i izolací opatřené rekonstruované budovy je třeba zdůraznit integrovanou ventilaci, díky které může dům dýchat, i když je střešní okno zavřené. Ventilace je buď součástí horního ovládacího madla, nebo v případě spodního ovládání jako samostatná štěrbina s dvoustupňovým systémem ventilace.
    okna s větráním, ventilace, větrací štěrbina
    Vlevo: Horní ovládací madlo s integrovanou ventilací v řadě Premium a bezúdržbové úpravě.
    Vpravo: Dřevěná střešní okna VELUX se spodním ovládáním řady Standard a Standard Plus mají dvoustupňový systém ventilace.

Pokud je okno v prostorách s pobytem dětí, pak by pozornosti rozhodně neměla uniknout skutečnost, že střešní okna řady Standard Plus a Premium jsou vybavena bezpečným lepeným sklem, které při silném nárazu a prasknutí zajistí, že se sklo z rámu nevysype ani nevypadne. Tento způsob zasklení tak kromě vyšší bezpečnosti zajistí i lepší zvukovou izolaci. Zároveň je možno okno zajistit proti otevření, a to i při zachování možnosti větrání.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.