logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Prohlédněte si krytinu Satjam Rapid DeLuxe na veletrhu Střechy Praha

Petr Tureček představuje novou plechovou střešní krytinu Satjam Rapid DeLuxe na veletrhu Střechy Praha 2022. Satjam Rapid DeLuxe má oproti předchůdci řadu inovací.

Reklama

Petr Tureček, produktový manažer společnosti Satjam, představuje novou střešní krytinu Satjam Rapid DeLuxe na veletrhu Střechy Praha 2022

Na veletrhu Střechy Praha 2022, který probíhá od 3. do 5. března na výstavišti v Letňanech, si můžete prohlédnout novou plechovou krytinu Satjam Rapid DeLuxe na stánku společnosti Satjam č. 308 v hale 3. Satjam Rapid DeLuxe má oproti předchůdci řadu inovací, jako je např. prodloužená perforace otvorů pro zlepšení dilatace krytiny, náběhy ve spojích střešní krytiny, nový tvar zámků, kdy kraj plechu je vytvarován směrem ven, což eliminuje tolerance rozměru plechu při výrobě krytiny. Další novinkou jsou také krytky na koncích zámků.

Krytina může být hladká, s širokým prolisem, ostrým prolisem nebo s tzv. mikrovlnou. Krytina je k dispozici i ve variantě Stucco, což je jemný designový dekor povrchu krytiny.

Krytina SATJAM Rapid DeLuxe je vyráběna v pásech o celkové délce 800 až 9 000 mm v oceli a 800 až 8 000 mm v hliníku. Vyráběna je na míru dle kladečského plánu, který společnost Satjam zdarma zhotoví a zodpoví rovněž vaše otázky ohledně konstrukce a funkčnosti střechy. Krytina se vyrábí ve stavební šířce 510 mm. Pokládá se na laťování nebo na bednění za použití skrytého kotvení a lze ji použít od sklonu střechy 8°, za předpokladu, že krytina není po spádnici dělená. V případech, když je krytina po spádnici dělena a jednotlivé pásy se musí na sebe napojovat je minimální sklon pro použití od 15°.

Přečtěte si také SATJAM RAPID DeLuxe: zlepšení, které není jen kosmetické Přečíst článek

Při vývoji inovované střešní krytiny SATJAM Rapid DeLuxe výrobce zhodnotil dlouhodobé zkušenosti z realizací původní varianty krytiny SATJAM Rapid, a to jak v ocelovém, tak hliníkovém provedení. Nové provedení krytiny přináší výrazné zlepšení a inovace, které usnadní práci s tímto výrobkem a uživatelům přinese benefit v podobě vyšší užitné hodnoty.

K zásadním změnám patří zvětšení perforace pro kotvení. Touto úpravou vznikl větší prostor pro dilataci krytiny. Výsledným efektem je menší riziko zvlnění krytiny vlivem teplotní roztažnosti. Nový tvar zámků zajistí lepší kluznost v místě spojů. Zvýšila se nabídka profilací v ploše krytiny, současné čtyři varianty dávají větší prostor pro splnění představ o vzhledu nové střechy. Přidané náběhy v blízkosti zámků zase dokáží eliminovat napětí v krytině způsobené drobnými nepřesnostmi v rovinnosti podkladu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.