logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Veletrh Střechy Praha - již potřinácté!

Ačkoliv se vystavovatelé, odborníci i laická veřejnost setkají až na konci ledna, přípravy na 13. ročník veletrhu Střechy Praha a 7. ročník výstavy Solar Praha jsou v plném proudu. Za dobu své existence si veletrh Střechy Praha získal velmi dobré postavení mezi návštěvníky a vystavovateli nejen z České republiky, ale i z dalších evropských zemí.

Vzhledem k současnému trendu v oblasti využívání obnovitelných zdrojů - především solární energie - se i výstava Solar Praha těší velikému zájmu vystavovatelů i veřejnosti. V nadcházejícím ročníku výstavy proto očekáváme, že zastoupení vystavovatelů bude, vzhledem k rozšíření nomenklatury výstavy, ještě významnější, než tomu bylo v letošním roce. Nejen veletrh Střechy Praha a výstava Solar Praha se řadí mezi úspěšné akce pořádané v České republice. Významné ocenění získali i samotní organizátoři obou akcí. Společnost Střechy Praha s.r.o. se stala finalistou soutěže Vodafone firma roku 2010, cena Hospodářských novin a postoupila v krajském kole hlavního města Prahy mezi deset nejúspěšnějších firem.

Střechy a energie

Ani na 13. ročníku veletrhu nebude chybět bohatý doprovodný program, jehož součástí budou přednášky a semináře týkající se aktuálních témat v oblasti střech i úspor energií. Zvýrazněným tématem, od kterého se budou odvíjet přednášky a diskusní fóra, jsou "Střechy a energie". Přednášky, které vedou specializovaní odborníci doporučení Centrem pro obnovitelné zdroje a úspory energie - EkoWATT, ČKAIT a jiní, jsou určeny jak odborníkům, tak i laické veřejnosti.

Nedílnou součástí veletrhu jsou samozřejmě tradiční střechařská témata a dřevostavby, které mají na veletrhu své místo již od začátku. Těm se budou věnovat odborníci se Stavební fakulty ČVUT a mnoho dalších uznávaných specialistů z oboru. V rámci doprovodného programu proběhnou i přednášky týkající se dřeva, dřevostaveb a dřevěných konstrukcí. Přednášky jsou rovněž zařazeny do Programu celoživotního vzdělávání, které zaštiťuje Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT). Jedním z dalších témat přednášek bude i připomenutí přednášky Ing. Anny Kuklíkové, PhD. a Doc. Ing. Petra Kuklíka, CSc. věnující se aktuální problematice navrhování dřevěných konstrukcí podle Eurokódů.

Na 13. ročníku nebudou chybět opět prestižní soutěže. Stejně jako minulý rok budou moci návštěvníci hodnotit nejpoutavější expozici. Vystavovatelé si pak mohou z veletrhu odnést titul za nejlepší vystavovaný exponát v soutěži Zlatá taška, anebo získat ocenění za nejlepší kovovou střechu a její detail v soutěži MetalStar. Novinkou veletrh je soutěž Zlaté slunce, která ocení nejlepší exponát výstavy Solar Praha. I přesto, že termín uzávěrky přihlášek, pro který platily výhodnější ceny, je již za námi, můžete své přihlášky posílat i nadále. Přihlášku k účasti na 13. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 7. ročníku výstavy Solar Praha naleznete na našich stránkách www.strechy-praha.cz v sekci pro vystavovatele.

Těšíme se na viděnou s Vámi na 13. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 7. ročníku výstavy Solar Praha, které proběhnou 27. - 29. 1. 2011 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze - Holešovicích. Více informací a veškeré novinky naleznete na našich internetových stránkách www.strechy-praha.cz.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.