logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Chlazení, tepelná čerpadla i vzduchotechnika pro komerční a průmyslové projekty

Na světě není mnoho firem, které jsou schopny vyrobit jak chladicí agregáty, tepelná čerpadla tak i vzduchotechnické jednotky. V České republice se výrobou takového portfolia zařízení zabývá společnost ALPENTA s výrobním závodem v Rychnově nad Kněžnou.

Naše společnost vznikla před pěti lety. Přes složité tržní období v posledních letech dokázala v minulém roce výrazně navýšit objem výroby a překročit hranici 100 mil. Kč ročního obratu.

Růst společnosti je dán především výrazným podílem exportu zařízení pro úsporu energie v chlazení a vytápění. ALPENTA se podílela dodávkami vzduchotechnických jednotek na výstavbě gigafactory pro výrobu baterií do elektromobilů v Maďarsku, výrobou reverzních tepelných čerpadel o výkonu 1 MW pro elektrotechnický výrobní závod v Polsku nebo instalací tepelných čerpadel s rekuperací o topném výkonu 1,5 MW pro polikliniku v ukrajinském Kyjevě.




Další částí produktového portfolia umožňujícího rozvoj společnosti je nízkoteplotní chlazení. Technologové ze společnosti ALPENTA si poradili s řešením vymrazování technologických par, chladicími zařízeními pro mlékárenský průmysl nebo například s agregátem pro testování umělých družic, který pracuje ve francouzském Cannes. ALPENTA rovněž vyrobila a ve spolupráci s obchodním partnerem realizovala několik chladicích zařízení pro mobilní i stacionární ledové plochy. Pokud jste byli letos bruslit v Praze pod Nuselským mostem, Sofijském náměstí, na Náplavce na lodi Petra, v Havlíčkových sadech nebo v Parku Zahrádky tak pro vás ledovou plochu vytvořily chladiče ALPENTA vyrobené v Rychnově nad Kněžnou.


ALPENTA staví na obrovskou variabilitu svých produktů a tím jejich dopasování na požadavky instalace. Výrobní strategie MTO/ETO (výroba/projekt na objednávku) umožňuje navrhnout zařízení s požadovanou energetickou účinností nebo jej vybavit moderními technologiemi rekuperace energie, free-coolingu atd.

Naše společnost se rozvíjí díky spolupráci s odbornými montážními firmami, projektanty chlazení a vzduchotechniky a dále průmyslovými klienty a zahraničními obchodními partnery.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.