logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reflex s novinkami do roku 2016

Evoluce zásobníkových ohřívačů TV

Reflex představuje nové řady svých ohřívačů a zásobníků vody. Hlavní inovací je použití kvalitnější izolace a s ní i nižší spotřeba energie. Kromě toho je možné zařízení Reflex nově ovládat na dálku přes mobilní aplikaci.

V souvislosti s novými požadavky již platné evropské směrnice ErP, která se dotýká mimo jiné akumulačních zásobníků a ohřívačů teplé vody, představuje Reflex na počátku roku 2016 nové řady zásobníkových ohřívačů vody Storatherm Aqua a akumulačních zásobníků Storatherm Heat. Změny doznalo zejména provedení izolace zásobníků. Snížení spotřeby energií u zásobníků znamená použití kvalitnější izolace.

Právě pro splnění nových požadavků vyvinul Reflex novou izolaci rECOflex.

Logo rECOflex



Polyuretanová pěna s uzavřenou buňkou vytváří při vypěnění velké množství mikroskopických buněk tak malých, že prostup tepla a vlhkosti je dramaticky snížen. Zásobníky do 500 litrů jsou do této inovativní izolace kompletně zapěněny a tím vykazují velmi malé ztráty energie. Odolnost proti požáru odpovídá podle DIN 4102 třídě B2. U zásobníků větších objemů je použita snímatelná izolace z vysoce kvalitního syntetického rouna „Vlies“, která je opatřena krycí fólií ve volitelném barevném provedení. Všechny zásobníky do objemu 2000 litrů jsou již z výroby předizolovány, což usnadňuje nejen logistiku, ale i montáž na místě instalace. Optimalizace výrobního procesu a mimořádný podíl robotizace společně s vysokou sériovostí výroby umožnily koncové ceny pro český trh snížit i přes zachování již léta zavedené 5leté záruky.

 

Reflex Remote Control – vzdálený bezpečný přístup k vašemu zařízení Reflex


Novinkou pro rok 2016 je také rozšiřující modul pro vzdálenou komunikaci s řídícími jednotkami Reflex Remote Control. Modul pro montáž do aktuálních řídících jednotek Basic a Touch, jakož i starších řídících jednotek Servaco, umožňuje on-line komunikaci pomocí internetového připojení LAN anebo alternativně pomocí mobilních GSM sítí všech dostupných operátorů. Monitoring provozních stavů, včasný přenos všech poruchových hlášení, jakož i parametrizace z velínů servisních organizací či provozovatelů více zdrojů tepla, je samozřejmostí a umožňuje předvídat havarijní stavy ještě dříve, než skutečně nastanou. Instalace vzdáleného přístupu u provozovatelů zařízení pro udržování tlaku a odplyňování soustav v rámci servisního balíčku Reflex, jehož součástí je pravidelná roční kontrola, seřízení zařízení a následné prodloužení záruky na 5 i více let, je velmi výhodné řešení snižující nejen náklady na provoz, ale zejména zaručuje spolehlivost a bezpečnost provozu.


 

Reflex Fillsoft ZERO – demineralizace za cenu změkčování

S masovým nástupem kondenzační techniky, která je nyní v EU již prakticky povinností, se mnoho výrobců kotlů uchýlilo k využití hliníkových slitin při výrobě výměníků kotlů. Zejména nástěnné kotle při své kompaktní konstrukci a mnohdy s velmi subtilním dimenzováním kotlových výměníků vykazují zvýšenou citlivost na kvalitu a způsob úpravy topné vody. Jedinou možností, jak vyhovět mnohdy velmi striktním a často protichůdným provozním požadavkům výrobců, je úprava topné vody demineralizací. Reflex nově nabízí variantu svého léty osvědčeného zařízení pro změkčování vody Reflex Fillsoft i pro demineralizaci.

Stačí jen vyspecifikovat namísto vyměnitelných patron pro změkčování patrony ZERO s náplní pro demineralizaci. Jednoduché intuitivní zařízení pro hlídání vodivosti Fillquard umožňuje přenos informace obsluze o vyčerpání náplně a požadavku na její obnovu. Zařízení Fillsoft, principem známé většině topenářské veřejnosti, umožňuje velmi levně vyřešit úpravu vody pro kondenzační kaskády kotlů do výkonu cca 200 kW.


REFLEX CZ, s. r. o.
logo REFLEX CZ, s. r. o.

Značka Reflex je v mnoha zemích světa známá svými zařízeními na udržování tlaku v topných soustavách a systémech pitné a užitkové vody. Expanzní nádoby a systémy - vše od malých soustav v rodinných domcích až po velké soustavy zásobování teplem. Doplňovací ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.