logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak opravit interiéry zasažené povodní aneb přes povodně "suchou cestou"

Technický tým Rigips připravil článek, ve kterém přináší rady a tipy, jak postupovat při opravách sádrokartonových konstrukcí poškozených vodou a jak rychle a efektivně opravit zaplavené interiéry.

Jak opravit interiéry zasažené povodní?

Povodňové vody jsou často kontaminované a mohou způsobovat nepříjemná onemocnění, proto doporučujeme odstranit a zlikvidovat všechny konstrukce a sádrokartonové desky, které nasákly povodňovou vodou.

O co se postarat nejdříve?

  • Veškeré práce provádějte jen tehdy, pokud je prostor či budova staticky bezpečná a nehrozí zhroucení jakékoli její části.
  • Nedoporučuje se používat elektrické vrtačky a pily.
  • Při příchodu do zatopených prostor, především v případě zatopení interiéru přes stropní konstrukci, která je zakryta podhledem, je nutné vodu zadržovanou v dutině nad podhledem vypustit, např. provedením malých otvorů v opláštění, aby se předešlo zřícení podhledu.
  • Odčerpejte stojatou vodu ze zatopených prostor.



Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.