logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Pomoc při finálním dosoušení a v boji proti plísním

Vysušení prostor je alfou a omegou pro úspěšné zvládnutí popovodňových následků. Po počátečním radikálním vysušení prostor pomocí výkonných elektrických vysoušečů je vhodné použít další pomocníky pro snížení vlhkosti a v boji proti plísním. V takových případech vám pomůže Ceresit STOP PLÍSNI, který plísně spolehlivě eliminuje.

Reklama

Když máte první práce po povodních za sebou a postižené místnosti jsou zbavené vody, bahna a ostatních nečistot, nastupuje proces vysoušení. Pro počáteční vysoušení je potřeba zvolit výkonné vysoušeče, které si poradí i s extrémně vysokou vlhkostí. V momentě, kdy se podaří dostatečně vysušit prostor, nastupují opravné nebo stavební práce. Ještě před jejich spuštěním je potřeba postižená místa zkontrolovat a zjistit, zda se mezitím neobjevila plíseň. Nadměrná vlhkost je živnou půdou pro plísně, které vytváří charakteristické zašedlé mapy. Plísním stačí relativně krátká doba pro jejich růst, již po několika dnech se díky vlhkému prostředí mohou mapy objevit.

V takových případech vám pomůže Ceresit STOP PLÍSNI, který spolehlivě eliminuje plísně.

Tip:
Praktické balení Ceresitu STOP PLÍSNI s rozprašovačem usnadňuje aplikaci i na hůře přístupných místech. Koncentrovaný přípravek je připraven k okamžitému použití. Stačí nastříkat na postižené místo, nechat 5 – 10 minut působit a pak opláchnout. Tento krok bezpečně zbaví postižená místa plísní.

Ceresit STOP PLÍSNI dezinfikuje, odstraňuje špínu, plísně i bakterie. Je navíc účinný proti řasám, mechům a lišejníkům v interiéru.

Ceresit pomáhá v boji proti plísním

Prostory po povodních jsou i po vysoušení často vlhčí než ostatní prostory. Proto je potřeba jim pomoci a dlouhodobě zajistit udržení vlhkosti na optimální hranici. Ceresit STOP VLHKOSTI je spolehlivý pohlcovač vlhkosti, který snižuje nadměrnou vzdušnou vlhkost pomocí unikátního systému speciálních ultraabsorpčních tablet. Je vhodný pro dosoušení, kdy již elektrické vysoušeče vykonaly svojí práci a je potřeba snižovat a udržovat vlhkost na správné úrovni. Ceresit STOP VLHKOSTI má vynikající výhodu, je úsporný, nepotřebuje žádnou energii, pracuje samostatně a spolehlivě. Funguje na základě speciálních výměnných tablet, které do sebe natahují nadměrnou vlhkost, zkapalňují ji a ta se pak zachycuje v zásobníku. Jímání vlhkosti lze kontrolovat pouhým okem, pohledem na zásobník, kde postupem času roste hladina tekutiny. Do několika hodin od zahájení provozu se v zásobníku objeví první kapky vody. Tekutina je nezávadná a díky odtokovému otvoru ji snadno můžete vylít do umyvadla nebo do záchodu. Tableta používáním postupně zmenšuje svůj objem, a když zcela zmizí, je nutné vložit novou. Trvanlivost tablety je v místnosti o rozloze 20 m2 cca 2 měsíce* při relativní vlhkosti vzduchu nad 65 %.(*v závislosti na vlhkosti vzduchu a teplotě v místnosti) Po spotřebování tablety ji snadno dokoupíte. Náhradní tablety jsou baleny po dvou kusech.

Tip:
Instalace Ceresitu STOP VLHKOSTI je snadná. Stačí vybalit tabletu z igelitu, vložit ji do vrchní části nádoby, zaklapnout víko a postavit na podlahu nebo vyvýšené místo, kde bude dostatek prostoru pro cirkulaci vzduchu. Ceresit STOP VLHKOSTI je nutné nainstalovat nejméně 10 cm ode zdi a nestavět jej do těsné blízkosti zdrojů tepla (topná tělesa, komíny atd). Pohodlně se vejde například na okenní parapet.

Ceresit je pomocník pro konečnou fázi po povodních. Pomůže eliminovat plísně, snížit nadměrnou vzdušnou vlhkost a dlouhodobě udržuje vzdušnou vlhkost na optimální úrovni.

Více informací naleznete na www.stop-vlhkosti.cz

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.