logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Vzduchotechnické potrubí a izolace v jednom

CLIMAVER® je vhodný do objektů jako jsou administrativní budovy, obchodní centra, bytové domy, školy, polyfunkční domy  a další. Foto ISOVER
CLIMAVER® je vhodný do objektů jako jsou administrativní budovy, obchodní centra, bytové domy, školy, polyfunkční domy a další. Foto ISOVER

Inovativní řešení vzduchotechnického potrubí v oblasti TZB, systém CLIMAVER®, je na českém trhu novinkou, ale v celosvětovém měřítku má již padesátiletou tradici. Od prvního uvedení na trh již bylo nainstalováno více než 180 mil. m2 vzduchovodů po celém světě.

Systém CLIMAVER® je specifický nejen svým složením a vlastnostmi, ale také celkovou flexibilitou. Tento systém nabízí mnoho výhod a úspor při výrobě, instalaci a následně v samotném provozu.

Výhody systému CLIMAVER® ve srovnání se standardním vzduchotechnickým potrubím

Flexibilita

Veškeré části vzduchovodu lze vytvořit přímo na stavbě z jednotlivých panelů (z desek a doplňkového příslušenství pomocí nářadí CLIMAVER®). Vyrobit tak lze jak přímé úseky, tak i tvarovky v požadovaných rozměrech a tvarech. Vzniklý vzduchovod je již akusticky a tepelně zaizolovaný.

Technické vlastnosti

Potrubí CLIMAVER® lze snadno napojit na jakýkoliv typ vzduchovodu, jako například spiro, nebo také na standardní čtyřhranné plechové potrubí.Foto ISOVER
Potrubí CLIMAVER® lze snadno napojit na jakýkoliv typ vzduchovodu, jako například spiro, nebo také na standardní čtyřhranné plechové potrubí.Foto ISOVER

Nejen rychlost výroby a montáže přímo na stavbě jsou hlavními výhodami systému. CLIMAVER® má vynikající tepelněizolační vlastnosti a značně přispívá k akustickému komfortu budovy. Díky vysoké úrovni vzduchotěsnosti je systém CLIMAVER® při provozu energeticky úspornější. Je vhodný do objektů jako jsou administrativní budovy, obchodní centra, bytové domy, školy, polyfunkční domy a další.

Panely systému CLIMAVER® jsou vyrobeny ze skelné vlny o tloušťce 25 mm a podle povrchové úpravy vnější a vnitřní strany se dělí do tří kategorií: Plus, Neto a Deco. Nejrozšířenější kategorií panelů CLIMAVER® na českém trhu je CLIMAVER® Neto, který je z vnější strany opatřen hliníkovou fólií a z vnitřní strany antibakteriální skelnou tkaninou. Oproti standardním vzduchovodům vyčnívá vysokým akustickým útlumem až 95 % a vzduchotěsností třídy D.

Náklady

Systém CLIMAVER® je finančně i časově výhodnějším řešením ve všech fázích projektu (příprava, realizace, užívání). Zjednodušuje mnoho pracovních úkonů a celý proces urychluje, například eliminuje čekání na dodání hotového potrubí z výroby při změnách v projektu a na stavbě, snižuje náklady na dodání materiálu na stavbu díky menšímu objemu materiálu ve srovnání se standardním vzduchotechnickým potrubím . K dalším úsporám pak dochází i přímo na stavbě při skladování, přesunu materiálu, manipulaci ve výškách, aktuální připravenosti stavby a mnoho dalším. Systém řeší i otázku napojení na jiný typ a tvar vzduchovodu a komponentů, které jsou součástí VZT systému (protipožární klapky, kruhové připojovací potrubí, větrací mřížky, vyústky aj.). Těchto praktických výhod je nespočet a vždy se liší podle konkrétní stavby (závisí na geometrii rozvodu vzduchotechnického potrubí).

Referenční stavba

Systém CLIMAVER® je nainstalován v novostavbě sedmipatrové administrativní budovy DOCK IN THREE v Praze. Přímo na staveništi se vzduchotechnické potrubí vyrábělo dle projektové dokumentace a ihned se osazovalo do připravených závěsů. Oproti standardnímu řešení vzduchovodu systém CLIMAVER® nabízí vysokou efektivitu práce – výroba a montáž zaizolovaného potrubí na jednom podlaží (530 - 570 m2 panelů/podlaží) trvala pracovní četě o 3 - 4 montážnících maximálně 8 dní. Tento systém byl navržen v jednotlivých patrech objektu pro přívod upraveného vzduchu. Hlavní výhoda systému CLIMAVER® je jednoznačně zefektivnění stavební výroby.

Pro více informací navštivte stránky www.climaver.cz.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover

Isover nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.