logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat koberec do ložnice: Najděte komfortní a stylový doplněk

Zdroj obrázku: Prostock-studio / stock.adobe.com
Zdroj obrázku: Prostock-studio / stock.adobe.com

Ložnice je místem odpočinku, proto je důležité, abychom se v ní cítili útulně. K tomu může pomoci i vkusný koberec. Vyhnete se tak studené podlaze po ránu – namísto toho si můžete užít jemný a hřejivý dotyk.

Ideální materiál

Nejdůležitějším parametrem při výběru je materiál koberce. Ten totiž ovlivňuje celkový vzhled, ale i praktičnost. Díky správnému výběru získáte skvělý doplněk, který dlouho vydrží, a přitom bude nenáročný na údržbu. Perfektní volbou pro koberce do ložnice je vlna – je příjemná na dotyk, přičemž je odolná. Skvělé vlastnosti nabízí také viskóza. Případně se nabízí syntetické materiály jako je polyester nebo polypropylen – ty jsou dostupné, přičemž jsou atraktivní a snadno se udržují.

Přiměřená velikost

Je důležité si rozmyslet, jak velký koberec vlastně chcete. Mnohdy nejde o hlavní podlahovou krytinu, jelikož zachytává nečistoty a může tak být poměrně nepraktický. Na druhou stranu ale poskytuje komfort a zútulňuje místnost. Skvělou alternativou je proto volba kusového koberce, který položíte pouze pod postel. Velikost vybírejte tak, aby velikostí přesahoval okraje postele. Případně můžete zvolit dva jednotlivé koberce – na levou a pravou stranu postele.

Stylový design

Kromě praktických parametrů je samozřejmě třeba zaměřit se i na design. Nabídka je opravdu pestrá, máte tedy v podstatě neomezené možnosti. Jednobarevný koberec je decentní, zvolit můžete jemný odstín, který zapadne do každého interiéru. Ovšem takový koberec se může stát jedinečným doplňkem, pokud se rozhodnete pro některý ze zajímavých motivů. Nabízí se minimalismus, ale i výrazný design – výběr přizpůsobte svému stylu a ostatnímu vybavení ložnice.

Dopřejte si dostatek času na výběr ideálního řešení. Díky tomu získáte perfektní koberec, který se stane ozdobou vaší ložnice.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.