logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skleník ze skla versus polykarbonátový: Který je pro vás lepší volbou?

Zdroj obrázku: karegg / stock.adobe.com
Zdroj obrázku: karegg / stock.adobe.com

Rádi se ve volném čase věnujete péči o svou zahrádku a pěstitelství vás natolik pohltilo, že si chcete pořídit zahradní skleník? Než se pustíte do výběru toho pravého, máme pro vás porovnání dvou variant: skleněného a polykarbonátového. Který z nich se na vaši zahradu hodí lépe?

Pochutnejte si na šťavnatých a lahodných plodech z vlastního skleníku

Vlastní zahradní skleník vám přinese spoustu výhod a také nezávislost. Vaše úroda bude chráněna před nepříznivým počasím a výsledkem budou větší, lepší a šťavnatější plody. Jakmile najdete slunné a teplé místo na svém pozemku, stačí zvážit velikost a materiál, ze kterého má být skleník vyroben.

Skleník vyrobený ze skla je tradiční, pevný a odolný

Tradiční skleník vyrobený ze skla je pevný, odolný a díky své průhlednosti dokáže propustit hodně světla. V jeho prospěch hraje také tradice. Zmínit ale musíme i pár jeho nevýhod. Vysoká propustnost světla totiž nemá pouze pozitivní dopad na rostliny, ale během letní vlny veder může dojít k jejich popálení, tudíž je nutné dokoupit sluneční clonu a rostlinky s jejich pomocí chránit. Pořízení skleněného skleníku rovněž není vhodné do zahrad, kde je v létě příliš živo. Pevnost skla je totiž vykoupena jeho křehkostí.

Zahradní skleník z polykarbonátu je levnější a snadno se instaluje

V případě, že se nechcete vydat tradiční cestou, ale vsadit na modernější typ skleníku, vyzkoušejte polykarbonát. Oproti sklu je lehčí, má výtečné tepelně izolační vlastnosti, je odolnější i levnější. Ovšem vše má dvě strany a u polykarbonátového skleníku tomu není nijak. V zimě musíte tento typ skleníku pravidelně zbavovat sněhové pokrývky, jež by ho mohla poškodit.

Oba typy skleníků jsou u pěstitelů oblíbené, záleží pouze na vás, kterému materiálu dáte přednost a jaké vlastnosti skleníku jsou pro vás důležité.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.