logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rodinný dům v Rumunsku zdobí víceúrovňová terasa od českého výrobce

Majitelé domu v Rumunském kraji Jasy se rozhodli pro stavbu nové terasy a vybrali si k tomu prkna Terafest z kompozitního dřeva od české společnosti WPC - Woodplastic.

Reklama

Členitá rezidenční budova situovaná do mírně zvlněné krajiny východního Rumunska může na první pohled působit až příliš ambiciózně, ale dobře navržené a precizně nainstalované terase se podařilo dát exteriéru stavby jednotící řád a propojit estetiku s funkčností. Velkou zásluhu na zdařilém výsledku realizace má nepochybně jeden z nejspolehlivějších a nejzkušenějších zahraničních partnerů českého výrobce prken, rumunská společnost WPC Kraft.

Ta po dohodě s investorem použila k instalaci plnoprofilová prkna Terafest řady Premium standardní šířky 137 mm, jejichž délka byla upravena na zakázku. Vzhledem ke světlé fasádě budovy padla volba na jemný barevný odstín Teak, který skvěle ladí nejen s objektem a s jeho béžovými sokly a zídkami, ale i s jeho bezprostředním okolím. Výsledný dojem podtrhuje žíhaný, na dotyk téměř hebký povrch prken Natur Plus s přírodním designem zvýrazňujícím přirozenou dřevěnou texturu celé terasy.

Z výsledku je zřejmé, že vybudování terasy není v tomto případě realizací pouze jednoho z mnoha architektonických prvků, ale že jde o celkový koncept se zásadním vlivem na životní styl obyvatel domu. Víceúrovňová terasa je s budovou plynule spojená prostřednictvím schodiště, a nabízí tak možnost využívat venkovní prostory jako další místo pro běžné, ale i slavnostní trávení času členy rodiny a jejich přátel. Celek působí kompaktně, atraktivně a dynamicky. Rezidence s novou terasou demonstruje kvalitu a jedinečné vlastnosti prken Terafest ze středočeských Bukovan. 

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.