logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skryté soklové lišty DORSIS Linus - dobrý design začíná od podlahy

Podlahové sokly jsou někdy mylně považovány za nepodstatný detail. Opak je ale pravdou, nevhodné řešení většinou přímo bije do očí. Skryté soklové lišty DORSIS představují jistotu estetického řešení.

Výrobci podlahových krytin zpravidla dodávají v rámci svého sortimentu i řadu podlahových lišt a doplňků, které sice zakryjí spáru mezi podlahou a stěnou a ochrání patu zdiva, náročným požadavkům architektů a designérů na kvalitu a moderní minimalistický design ale neodpovídají.

  • Skryté podlahové sokly LINUS nabízejí výhodu sofistikovaného, a zároveň jednoduchého produktu použitelného pro různé konstrukce stěn a pro každý typ podlahy.
  • Základem systému jsou hliníkové profily o výšce 60 mm a tloušťce 13 mm (řada LINUS 13) nebo 15 mm (řada LINUS 15), které se lepí ke zdivu nebo šroubují ke stěně.
  • Montáž probíhá ve fázi dokončení hrubé podlahy a před provedením omítek, sádrokartonového opláštění či obkladu stěny, horní hrana profilu slouží jako omítník nebo lem obkladu. Výšku soklu lze individuálně upravit.
  • Skryté sokly LINUS také pomocí jednoduché koncovky snadno naváží na skryté zárubně a pouzdra  DORSIS a problém nepředstavuje ani schodiště - sokl plynule proběhne podél schodišťových stupňů do vyššího nebo nižšího podlaží.
  • Soklové profily lze také dodatečně zapustit do již omítnuté stěny (což ovšem vyžaduje přesné vysekání drážek příslušné hloubky).

Po zaomítání, finální povrchové úpravě stěn a položení nášlapné vrstvy podlahy se na instalované hliníkové lišty lepí pohledové vkladky, které lze vybrat ze standardní nabídky DORSIS nebo volit vkladky z různých materiálů - podlahových krytin od dřeva přes laminát, keramickou dlažbu, vinyl, koberce až po stěrky.

Více informací


DORSIS s.r.o.
logo DORSIS s.r.o.

Skryté systémy DORSIS – skryté zárubně Fortius 52, Durus 45 a Woody, bezobložková stavební pouzdra, celoskleněné dveře DORSIS VITRUM, skryté soklové lišty LINUS, industriální příčky Digero.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.