logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Údržba laminátové podlahy

Laminátová podlaha je krytina s velkým podílem dřeva. Dřevo bylo při její výrobě slisované pod velkým tlakem, díky čemuž se vytvořily laminátové desky.

Laminátová podlaha je krytina s velkým podílem dřeva. Dřevo bylo při její výrobě slisované pod velkým tlakem, díky čemuž se vytvořily laminátové desky. Na tento povrch je nanášena fototapeta se vzorem, kterým se pak prezentuje v interiéru. Poté se na desku nanáší ještě ochrana - vrstva průhledného laminátu, který chrání podlahu před mechanickým poškozením a neprodyšně uzavírá její povrch.

Jak na údržbu laminátové podlahy?

Používejte do sucha vyždímaný mop nebo hadr. Čím méně vody bude v úklidové látce, tím lépe. Jelikož je laminátová podlaha choulostivá na vlhkost, v žádném případě při úklidu nevylévejte na podlahu vodu nebo jinou tekutinu. Pokud se vám však stane takováto nehoda, doporučujeme odstranit louže z podlahy v co nejrychleji.

Pro větší odolnost impregnujte spáry

Nainstalovali jste si laminátovou podlahu do prostorů, kde hrozí častější rozlití tekutin? Pořiďte si speciální přípravek určený na impregnaci spár u laminátových podlah. Díky aplikaci chrání podlahu, takže se voda ani vlhkost do spár nedostanou a podlahu nijak nepoškodí.

Ruční čištění

Laminátovou podlahu čistěte vždy ručně. Nikdy nepoužívejte strojové mycí mechanismy, ty by mohly podlahu poškodit. Při ručním vytírání postupujte v podélném směru podlahových desek, zejména pokud je u podlahy směr vizuálně patrný.

Více informací


eAMADEO.cz
logo eAMADEO.cz

Specializujeme se na podlahové krytiny a pokládku. V nabídce najdete podlahy nejen českých, ale i evropských výrobců, pro které jsme přímými dovozci do ČR. Díky široké síti prodejen a centrálnímu skladu disponujeme na rozdíl od většiny internetových ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.