logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Rohože pod židle – účinný způsob, jak ochránit vaši podlahu!

Podložky pod židli
Zdroj foto: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Co je nezbytné v domácí kanceláři nebo pokoji žáka? Samozřejmě dobrý psací stůl, který umožní pohodlně pracovat a mít vše potřebné po ruce. Neméně důležitá je židle – výběr té vhodné má velký význam pro zdraví páteře a pohodlí při práci.

Existuje ještě něco, co je velmi užitečné a často přehlížené při zařizování místa pro práci, a to podložka pod židli! Tato maličkost ochrání podlahu před jakýmikoli poškozeními způsobenými šoupáním, pojezdem a přesouváním židle nebo křesla.

Podložky pod židle – pohodlí, design a ochrana

Proč používat podlahové rohože pod židle? Především k ochraně podlahy. Bez ohledu na to, zda se jedná o dlaždice, panely nebo přírodní dřevo – žádný povrch nemůže odolat neustálému přesouvání těžkých předmětů po něm. Podložky pod židle chrání povrch před poškozením – promáčknutím a poškrábáním způsobeným kolečky otočných křesel nebo nohama židlí. Kromě toho jsou vyrobeny z vhodných materiálů a poskytují vynikající zvukovou izolaci, což se hodí při práci nebo studiu v noci. V zimě podložka pod židli zpříjemňuje sezení u psacího stolu – izoluje nás od studené podlahy. A v neposlední řadě – zajímavá podložka může být také dekorací v místnosti.

Kterou podložku pod židli si vybrat?

Velikost, materiál a vzor – to vše je třeba vzít v úvahu při výběru podložek pod židli. Rohož by především měla mít velikost přizpůsobenou manévrovacímu prostoru židle. Pokud jde o materiál, nejoblíbenější jsou vinylové podložky, odolné a snadno udržovatelné v čistotě. Výběr vhodného designu je naproti tomu individuální záležitostí. Pokud v místnosti není koberec, můžete se se vzorem trochu odvázat. Pokud je na podlaze již nějaká dekorace, podložka by měla být jednobarevná a nenápadná, aby nedošlo k narušení konceptu uspořádání.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.