logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Plánujete stavbu nového domu podle projektu? Nezapomeňte na kvalitní obklady a podlahy

Pokud se chystáte stavět dům na klíč, je důležité nejen dobře položit obklady, ale také vybrat ty správné. Poradíme vám, jak si správně vybrat.

Reklama

Pokud se chystáte stavět dům na klíč, je důležité nejen dobře položit obklady, ale také vybrat ty správné. Existuje několik kritérií, například vlastnosti materiálů, podle kterých byste se měli rozhodovat. Poradíme vám, jak si správně vybrat.

Kritéria pro výběr dlaždic

Pro většinu lidí je prvním kritériem cena a hned za ní estetické požadavky. Kvalita obkladů je dána vlastnostmi materiálu a technologií výroby. Nejpoužívanějším materiálem je dnes keramika, u níž jsou zajímavé zejména tyto parametry: kvalita, rozměry, tvrdost, pevnost v tlaku, odolnost proti oděru, hloubka oděru, kluznost, nasákavost, tepelná vodivost, čistitelnost, odolnost proti opotřebení a odstín.

Nejen u keramických obkladů a dlažeb platí, že tyto informace nejsou vždy uvedeny na obalu. Doporučujeme, abyste si obklady prohlédli "naživo" a nechali si poradit od odborníka v prodejně, který zná vlastnosti nabízených prvků.

Tip: Nezapomeňte se zamyslet nad tím, v jaké místnosti budete obkládat a v jakém počtu.

Pokud čtete tento článek, protože si chcete vybrat správnou dlažbu pro svůj nový dům, ale ještě nemáte plán, rádi bychom vám doporučili portál ČeskéStavby.cz. Na blogu najdete katalog domů na klíč, typové projekty nízkoenergetických a pasivních domů a mnoho dalšího, co vám pomůže při stavbě vašeho ideálního domu.

Domy na klíč

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.