logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dřevovláknitá kročejová izolace Pavatex

Vícepodlažní rodinné a bytové domy se neobejdou bez kvalitní, spolehlivé a dostatečně tuhé kročejové izolace v podlahách. Firma Insowool dodává na trh přírodní dřevovláknité izolační desky PAVATEX.

Podle požadavku na tloušťku a konečnou povrchovou úpravu podlahy nabízíme tři typy výrobků:

  • PAVANATUR: rozměr 250 x 120 cm, spoj na sraz, tl.: 8 – 10 – 12 – 16 – 19 mm
  • PAVABOARD: rozměr 110 x 60 cm, spoj na sraz, tl. 40 – 60 mm
  • PAVATHERM-PROFIL: rozměr 110 x 58 cm, spoj pero-drážka, tl. 40 – 60 mm

Všechny typy jsou ideální do suchých skládaných podlah. Pavanatur a Pavaboard lze kombinovat s tuhými deskami Rigips, Fermacell, Knauf, OSB a připravit podložku pod jakoukoliv nášlapnou vrstvu. Pod dřevěnou palubkovou podlahu se použije Pavatherm-Profil se systémovou dřevěnou lištou. Podle potřeby je možné jednotlivé typy vzájemně kombinovat a skládat až do tří vrstev na sebe.

Nejen v dřevostavbách, Pavatex využijete stejně tak ve zděných novostavbách na stropech dřevěných, keramických i betonových. Podlahová souvrství s přírodní kročejovou izolací se osvědčila při rekonstrukcích starších trámových stropů v bytových domech.

Desky se pokládají na tuhou rovnou podložku jako plovoucí podlaha. Od okolních stěn se udržuje dilatační spára 5 mm, vyplněná Mirelonem na výšku podlahového souvrství. Pokládka více vrstev je křížem přes sebe. Křivá, nerovná podlaha se nejprve vyrovná vhodným zásypem (např. Rigips, Liapor), překryje tuhou roznášecí deskou (Rigidur, Knauf,l OSB …) a na ni se pokládá Pavatex.

Názorné ukázky použití dřevovláknité kročejové izolace Pavatex v souvrstvích suchých podlah jsou na webu firmy INSOWOOL s.r.o.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.