logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Podlahové vytápění snadno a rychle nástrčným systémem John Guest

John Guest, člen skupiny RWC, je světový výrobce plastových nástrčných spojek, ventilů, trubek a hadic. Tyto výrobky najdete například v systémech pro sanitární techniku a vytápění, v podlahovém vytápění, v systémech pro tlakový vzduch a pneumatiku, v nápojové technice nebo v automobilovém průmyslu.

Společnost vznikla začátkem 60. let minulého století ve Velké Británii a svou pobočku John Guest Czech s.r.o. otevřela v roce 2005 na jihu Čech v Českých Budějovicích. Společnost dbá na vysokou kvalitu svých výrobků, které jsou navrhovány, vyráběny a montovány ve Velké Británii.

Podlahové vytápění

V posledních letech registrujeme zvýšený počet instalací podlahového vytápění. O nástrčný spojovací systém John Guest se zajímají nejen zákazníci z řad stavebních firem, ale také soukromé osoby, jelikož se s tímto systémem velice snadno pracuje, není zapotřebí žádného speciálního nářadí a systém uspoří čas i náklady. Po krátkém představení výrobků a seznámením se s postupem práce může s tímto systémem pracovat téměř každý. Navíc naši zaměstnanci a obchodní zástupci ochotně každému poradí, pomohou a předvedou systém v praxi.

Dodáváme například nopkový systém (trubka se přichytí k nopkovým deskám s izolací), tenkovrstvý systém (děrovaná nopková deska bez izolace se pokládá na podlahovou konstrukci) nebo tzv. suchou pokládku (vhodná pro přechod ze zastaralého topného systému na moderní). Ale mezi nejpoužívanější patří příchytkový systém pokládky podlahového vytápění.

Nopkový systém
Nopkový systém
Tenkovrstvý systém
Tenkovrstvý systém

Suchá pokládka
Suchá pokládka
Příchytkový systém
Příchytkový systém

Příchytkový systém podlahového vytápění

Tento systém pokládky podlahového vytápění lze využít nejen v komerčních objektech, ale také v bytech a rodinných domech. Jedná se o systém, kdy je trubka připevněna pomocí příchytek k tepelně a zvukově těsným polystyrenovým deskám. Desky jsou pokryty laminovanou fólií, která má vzor mřížky pro přehlednou pokládku trubky. Pro instalaci podlahového vytápění máme v John Guest sortimentu 5vrstvou PE-RT trubku, uvnitř které se nachází vrstva zabraňující vnikání kyslíku. Tato vrstva je pomocí pojiva v průběhu výrobního procesu spojena s vnější vrstvou. Trubky se připevňují plastovými příchytkami, jejichž délka je 45 mm a jsou určeny pro trubky s vnějším průměrem max. 19 mm. Lze je díky tzv. tackeru rychle a efektivně upevnit k polystyrenovým deskám.

Pro pokládku podlahového vytápění příchytkovým systémem je potřeba také dilatační okrajová páska nebo nerezový rozdělovač. Dilatační okrajová páska slouží k oddělení litých podlah od zdiva, je vyrobena z polyetylenové pěnové hmoty a je vybavena fixační samolepkou a navařeným pruhem PE fólie. Rozdělovač, který nabízíme, je z vysoce kvalitní nerezavějící oceli, je standardně vybaven manuálním odvzdušňovačem, ukazatelem a regulátorem průtočného množství. Rozdělovač má 15mm nástrčnou techniku pro připojení trubek. Pro umístění rozdělovače slouží skříňka na omítku nebo pod omítku.

PE-RT trubka
PE-RT trubka
Nerezový rozdělovač podlahového vytápění
Nerezový rozdělovač podlahového vytápění

Instalace podlahového vytápění příchytkovým systémem je rychlá a snadná, cenově nejefektivnější a je vhodná pro místnosti pravidelných i nepravidelných tvarů. Zákazníkům vypracujeme cenovou nabídku, kladečský plán a zapůjčíme odvíječ trubek nebo tacker.

www.johnguest.com


John Guest Czech
logo John Guest Czech

Společnost John Guest, člen skupiny RWC, je světový výrobce plastových nástrčných spojek, ventilů, hadic a trubek pro různé aplikace (např. sanitární a vytápěcí systémy, rozvody vody, rozvody tlakového vzduchu, pneumatika).

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.