logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Prohlédněte si časosběrné video ze stavby experimentálního cihlového domu

Stavba s nízkou energetickou náročností svým řešením odpovídá dvoupodlažnímu rodinnému domu. Cílem bylo vystavět cihelný dům v pasivním standardu, v průběhu stavby byly využity inovační stavební materiály a postupy.

Nové materiály a postupy



Stavba s nízkou energetickou náročností svým architektonickým řešením odpovídá dvoupodlažnímu rodinnému domu. Obvodové zdivo tloušťky 500 mm tvoří broušené cihelné bloky HELUZ Family 50 2in1 s integrovanou tepelnou izolací. Zdrojem tepla a TUV je integrovaný zásobník tepla v kombinaci se střešním fotovoltaickým systémem. Pro zajištění hygienických limitů na větrání a optimálních mikroklimatických podmínek pro bydlení byla instalována rekuperační jednotka se střední účinností 85 %.

Na realizaci stavby Dům budoucnosti se podílejí i další známé firmy, jako např. Cemix, SIKO, Atrea, Sulko, Schneider Electric, IQ Domy, Eco-design, Recifa, Perwood, Prüm a další.

Dům budoucnosti podporuje i stát

Cílem projektu je testování možností tepelnětechnických vlastností cihelných materiálů v kombinaci s používanými technologiemi pro domy s nízkou energetickou náročností v praxi. Projekt je realizován za finanční podpory z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Zájemci o prohlídku stavby přímo v areálu výstaviště se mohou objednat na www.heluz.cz.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.