logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vytápění stropem, stěnou a podlahou. Teplovodní vytápění bez litých podlah od Pipelife

Rychlé a vhodné i pro rekonstrukce

Povrchové systémy vytápění – podlahové, stropní, stěnové. Jaké mají výhody a jaká technická řešení nabízí pro český trh společnost Pipelife Czech, o tom si povídal redaktor s Majidem Salehem, vedoucím technického oddělení.

Reklama

Povrchové systémy vytápění díky své velké ploše dosahují dostatečného výkonu i s nízkou teplotou otopné vody. To umožňuje úsporný provoz zdrojů tepla, vhodné kombinace jsou s moderními zdroji – tepelným čerpadlem nebo plynovým kondenzačním kotlem. Oproti radiátorům jsou plošné systémy vytápění výhodnější i ze zdravotního hlediska – nevíří prach a nedávají prostor k jeho usazování.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Teplovodní podlahové vytápění bez litých podlah

Společnost Pipelife Czech nabízí teplovodní podlahové vytápění, v sortimentu má ale i méně obvyklou, ale stále více oblíbenou variantu suchého řešení podlahy s vytápěním. Dosahuje toho pomocí systémových desek s kanálky, do kterých se vkládá rastr tenkého potrubí. Desky jsou vyrobené z polystyrenu s integrovanými drážkami včetně otoček. „Systémové desky se pokládají na rovný povrch, a pak se bez zalévání betonovou mazaninou nebo anhydritem zrovna zaklápí roznášejícími deskami nebo přímo podlahovou krytinou, lze na ně i lepit keramickou dlažbu,“ upřesňuje Majid Saleh.

Vhodné i pro rekonstrukce

Řešení je vhodné i pro rekonstrukce, pro svou velmi malou konstrukční výšku 17 mm nebo 25 mm. Díky absenci litých vrstev je plošná hmotnost systému minimální. Dochází i k úspoře času na výstavbu.

Vytápění stropem a stěnou

Stěnové a stropní systémy jsou technicky velmi obdobné jako systémy podlahové. U stěnového vytápění je nutné uživatele prostoru poučit, jakým způsobem stěny používat. Majid Saleh přidává praktický tip: „Při potřebě přivrtání poličky či zatlučení skoby pro obrázek doporučuji rozprašovačem stěnu navlhčit. Topný rastr vyschne rychleji než ostatní plocha a bude na vlhké stěně dobře viditelný a zásah do stěny bezpečný.

Stropní systém má výhodu především v tom, že nehrozí zakrývání nábytkem. Druhou výhodou je, že stropy lze dobře využít i pro chlazení budovy. U plošných systémů se při komplexním řešení budov využívají kombinace všech způsobů povrchového vytápění pro zajištění optimálního komfortu i s ohledem na vzhled interiéru a úsporný provoz.

Pipelife Czech: sortiment pro technická zařízení budov

Sortiment společnosti Pipelife Czech zahrnuje velké množství produktů pro technická zařízení budov. „Rád diváky upozorním na šíři našeho sortimentu, který obsahuje i infrastrukturní systémy. Systémy pro TZB zahrnují sanitární výrobky, systémy pro rozvody vody. Z instalačních systémů bych rád vyzdvihl inovovaný systém Master 3 PLUS, odpadní potrubí pro tichou kanalizaci,“ doplňuje Majid Saleh informace o společnosti.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.