logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sháníte designové radiátory nebo moderní rekuperaci? Zeptejte se v Zehnderu

Žádný návštěvník veletrhu For Arch 2023 nemohl v hale 4 přehlédnout stánek společnosti Zehnder a zejména premiérové novinky této značky. Mezi ty nejvíce viditelné patřil nový radiátor Zehnder Tetris. O tom, co si mohli návštěvníci prohlédnout, jsme si povídali s panem Jiřím Štekrem, vedoucím zastoupení společnosti Zehnder pro Českou republiku a Slovensko.

Reklama

Jiří Štekr, v rozhovoru pro TZB-info o designových radiátorech a moderní rekuperaci. Rozhovor se přehraje po spuštění videa.
Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Radiátor Zehnder Tetris společnost představuje ve 24 nových barvách, na výstavě byl k vidění konkrétně v barvě Oliva Green. Část těchto nových barev má specifický matný, hedvábný povrch, příjemný na dotyk bez viditelných otisků prstů.

Radiátor Zehnder Tetris Oliva Green
Radiátor Zehnder Tetris Oliva Green

Také v oboru větrání s rekuperací představila společnost Zehnder úplnou novinku. Tím, jak je kladen důraz na nízkou spotřebu energie budov a zateplování, získává větrání s rekuperací podle slov Jiřího Štekra stále větší význam a zvyšují se požadavky na větrací jednotky z hlediska účinnosti i komfortu. Tou novinkou je podstropní větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex.

Je určena tam, kde není k dispozici technická místnost nebo dostatek prostoru v ní. Umístěním pod strop nebo do podhledu jednotka nezabírá místo v dispozici interiéru a může být zcela skryta. Jednotka je podle slov Jiřího Štekra nejtišší na trhu, má nejnižší spotřebu, nejvyšší účinnost a současně vysoký výkon a účinnost samotné rekuperace. K dispozici je ve dvou výkonnostních verzích 250 a 350 m3 vzduchu za hodinu.

Jednotku lze přes wi-fi na dálku ovládat, jednotka sama diagnostikuje a upozorní na nutnost údržby, např. zaplněné filtry. Revizní technik tak již předem ví diagnostiku a jede na místo připravený. Jednotka Zehnder ComfoAir Flex je na trhu od září letošního roku.

Jiří Štekr také představil zcela nové stropní sálavé panely Zehnder ZFP Urban. Jejich výhodou je připojení pouze na jeden přívod a jednu zpátečku otopné vody. Panely se vyrábějí v řadě velikostí, barev a s integrovaným osvětlením. V perforovaném provedení je lze využít také jaké akustický pohlcovač.

V rozhovoru zaznělo mnoho dalšího, např. o nově dokončovaném sídle společnosti a školicím středisku s názvem Zehnder Climate Centre. Školicí centrum bude sloužit k inspiraci pro uplatnění technologií zdravého vnitřního prostředí. Kladen je zde důraz na praktické ukázky skutečného zapojení a chování technologií sloužících k vytváření vnitřního prostředí centra. Připravuje se i ukázkový dvoupatrový sál, kdy použité technologie do průmyslových a velkých obchodních prostor budou k vidění i shora. Zehnder Climate Centre se slavnostně otevírá 9. listopadu 2023.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.