logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Hledáte náhradu za litinový radiátor? Řešení je nasnadě: zvýhodněný Charleston Retrofit

© Zehnder Group
© Zehnder Group

Topná tělesa Charleston Retrofit jsou optimální řešení zejména pro rekonstrukce rodinných domů a bytů. Umožňují jednoduchou náhradu litinových těles i výměnu jiného starého radiátoru za nový. Momentálně jsou navíc v prodeji za zvýhodněných podmínek.

Poslechněte si audio verzi článku:
Více zajímavých podcastů na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Zehnder Charleston je nejen originál mezi článkovými radiátory, ale i designovou klasikou. Při rekonstrukcích, kde je potřeba se obejít bez větších stavebních úprav, lze radiátory v provedení Retrofit díky shodné rozteči bočního připojení namontovat na stávající rozvody.

V případě kompletní rekonstrukce se nabízí připojení Completto s integrovaným ventilem nebo jiný typ připojení.

Dodáno jako kompletní radiátor – Zehnder Charleston je doručen lakovaný v požadované barvě, sestavený jako jeden kus s daným počtem článků dle objednávky a s odpovídajícím způsobem připojení. © Zehnder Group
Dodáno jako kompletní radiátor – Zehnder Charleston je doručen lakovaný v požadované barvě, sestavený jako jeden kus s daným počtem článků dle objednávky a s odpovídajícím způsobem připojení. © Zehnder Group

Připraven ke snadné montáži

Tělesa Retrofit jsou oblíbené u instalatérů a montážních firem také pro svou jednoduchost a rychlost připojení. Zehnder Charleston je dodáván lakovaný v požadované barvě, sestavený jako jeden kus a s připojením dle objednávky. Díky tomu, nižší hmotnosti (oproti litinovým tělesům) a rychloupínací sadě Zehnder EasyFix je montáž rychlejší, snadnější i bezpečnější.

Sestavování z jednotlivých článků otevírá těmto radiátorům obrovské možnosti pro přizpůsobení se stavebním potřebám v novostavbách i ve staré zástavbě. Oproti základním zkompletovaným modelům je u nadměrných délek nebo rozměrů na přání možná dodávka radiátoru na stavbu také ve více částech, přičemž ty jsou na místě spojeny.

© Zehnder Group
Zehnder Charleston Retrofit umožňuje jednoduchou náhradu litinového radiátoru nebo výměnu starého radiátoru za nový. V katalogu naleznete přiřazení vhodných modelů Retrofit k litinovým radiátorům se shodnou roztečí bočního připojení, včetně technických údajů a zvýhodněných cen. © Zehnder Group
© Zehnder Group
Radiátory Zehnder pro rekonstrukce obytných prostor jsou k dispozici v pestré škále barev a provedení. © Zehnder Group

Lepší tepelná regulace s velmi rychlým náběhem

Při experimentálním měření pomocí termokamery bylo zjištěno, že se povrch radiátorů Charleston zahřeje z 20 °C na 65 °C za pouhé 4 min (byly porovnávány náběhy teplot při teplotním spádu 70/50 °C). Oproti běžným litinovým tělesům má tedy podstatně rychlejší náběh na požadovanou teplotu. Krátká reakční doba činí radiátory Zehnder Charleston ideální pro použití v otopné soustavě s nízkoteplotním zdrojem (tepelná čerpadla, kondenzační kotle, atd.). Umožňuje také lepší regulaci, zbytečně nepřetápí interiér.

Kvalita za skvělou cenu

Ceny článkových radiátorů Zehnder Charleston Retrofit, středového připojení a připojení s integrovaným ventilem jsou momentálně pro český a slovenský trh výrazně sníženy. Při porovnání podmínek je nyní cena za jeden článek na podobné úrovni jako u litinového tělesa – tím je eliminována zřejmě největší výhoda litiny, tedy nízké pořizovací náklady. Díky zvýhodnění se navíc radiátory Retrofit svou cenou přibližují cenové hladině deskových radiátorů. A to vše při vysoké kvalitě.

Výrobky Retrofit jsou svým vzhledem, designem, technologií výroby i použitými materiály zcela totožné jako ostatní ocelové trubkové radiátory Zehnder řady Charleston.

© Zehnder Group
Snadná instalace radiátoru díky rychloupínacím konzolám EasyFix ušetří čas při montáži. © Zehnder Group
© Zehnder Group
Robustní kartonové obaly zabraňují poškození při dopravě. Smršťovací fólie chrání radiátor při instalaci i malování a odstraňuje se až při stěhování. © Zehnder Group

Čím si vás Zehnder Charleston také získá

Topná tělesa Zehnder Charleston jsou souhrnem jedinečných vlastností, jako je vysoká kvalita, nadčasový moderní design, jednoduché čištění zaručující vysokou hygienu a velká rozmanitost modelů.

V průhledném laku Technoline se velice dobře hodí do interiérů zařizovaných v osobitém industriálním nebo přírodním stylu. Jsou k dostání ve více než 700 barvách a mnoha povrchových úpravách ze vzorníku Zehnder.

Zehnder Charleston se vyrábí z přesných ocelových kulatých trubek o ø 25 mm. Můžete je volit v nejžádanějších rozměrech – o výšce 260 až 3 000 mm, v jakékoliv délce (počet článků × 46 mm), a s hloubkou od 62 do 210 mm (2 až 6-trubkové provedení), s mnoha způsoby připojení včetně varianty s integrovaným ventilem Completto. Tvarově v provedení do oblouku nebo rohovém, volně stojícím před prosklennou plochou, s lavicí či do koupelny s držákem na ručník. Se svou variabilitou nabízí řešení pro každý interiér.

© Zehnder Group
© Zehnder Group

V bytě ale i jako koupelnový radiátor působí Zehnder Charleston velmi elegantně. © Zehnder Group

Tištěný katalog k dispozici

Vyžádejte si tištěný katalog Charleston Retrofit, nebo si jej prohlédněte v elektronické verzi. K dispozici je také kompletní ceník pro radiátory Charleston.

Dokumenty ke stažení a více informací k radiátoru Retrofit naleznete na: www.zehnder.cz/snadna-vymena-retrofit

O přednostech radiátoru Charleston Retrofit jsme si také povídali s Ing. Miroslavem Vášou, produktovým managerem Zehnder.

Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.