logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vám pomohou předokenní rolety v zimě?

Předokenní rolety oceníte hlavně v létě, kdy chcete od domu odvracet slunce. Věděli jste ale, že své uplatnění najdou i v zimním období? Čtěte dále a dozvíte se vše o využití rolet v zimě.

Reklama

Co jsou to předokenní rolety?

Předokenní rolety jsou typem zatemňovacího systému, který se instaluje na vnější stranu oken. Slouží k ochraně interiéru před sluncem, horkem, chladem ale i hlukem. Předokenní rolety se skládají z lamel, jež se pohybují nahoru a dolů pomocí motoru či ručního ovládání a lze je podle potřeby nastavit do různých poloh.

Výhody využití předokenních rolet v zimě

  • Zlepšení tepelné izolace, jelikož předokenní rolety tvoří vzduchovou vrstvu mezi oknem a roletou, která snižuje tepelné ztráty a zabraňuje vnikání studeného vzduchu do místnosti.
  • Snížení spotřeby energie na vytápění a zvýšení pocitu tepla a pohodlí.
  • Předokenní rolety dodávají domu moderní a elegantní vzhled, který lze přizpůsobit podle osobního vkusu a stylu a v zimě vytváří hezkou atmosféru.

Předokenní rolety - správná údržba v zimě

Předokenní rolety v zimě vyžadují zvýšenou péči, aby se předešlo jejich poškození nebo zamrznutí. Je třeba pravidelně odstraňovat sníh a led, promazávat jejich pohyblivé části a umývat je mírnými čistícími prostředky. Jen tím zajistíte dlouhé a bezproblémové fungování.

Předokenní rolety a chytrá domácnost

Chytrá domácnost umožňuje ovládat předokenní rolety na dálku pomocí mobilní aplikace nebo hlasového asistenta. Můžete tak například nastavit, aby se rolety automaticky zavíraly večer a otevíraly ráno, nebo aby reagovaly na změny počasí. Předokenní rolety tak nejen zlepší izolaci vašeho domu, ale také vám dají větší kontrolu a pohodlí.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.