logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Do energetické bilance domů významně promlouvá jeho zasklení

Okna mohou významně zlepšit celkovou energetickou bilanci budovy. Při určité ploše zasklení a vhodné orientaci domu se díky solárním ziskům dostáváme do významného energetického plusu.

Trojsklo IZOS ENERGY+ nejlépe splňuje základní parametry, které od izolačních skel očekáváme

Propouští světlo a teplo z exteriéru (solární faktor dosahuje hodnoty 64 %), a přitom si zachovává velmi nízkou hodnotu prostupu tepla zasklení Ug až 0,5 W/m2K.
Zasklení IZOS ENERGY+ díky unikátnímu typu pokovení využívá tepelných zisků ze sluneční energie a tím pomáhá vyhřívat interiér.


„Pro okna referenční budovy platí, že musí splňovat požadavek solárního faktoru minimálně 0,5, tedy prostup tepelné energie minimálně 50 %, a hodnotu součinitele prostupu tepla celého okna Uw = 1,05 W/m2K. Navrhovat ale s takovými hodnotami není cesta, protože okna nabízejí dnes daleko lepší vlastnosti, takže velmi pozitivně vstupují do celkové energetické bilance budovy,“ vysvětluje Ing. Martin Najman, technický a projektový manažer společnosti HELUZ IZOS, jednoho z největších dodavatelů okenního zasklení u nás a díle říká: "Při určité ploše zasklení a vhodné orientaci domu se díky solárním ziskům dostáváme do významného energetického plusu, který dokáže potřebu použití zdrojů tepla z obnovitelných zdrojů významně snížit."



 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.