logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost AGC Glass Europe představuje novou škálu skel s nízkou uhlíkovou stopou

Společnost AGC Glass Europe se zavázala přispívat k udržitelnému světu vývojem výrobků, které podporují udržitelný rozvoj, a také snižováním dopadu svých výrobních procesů na životní prostředí.

Dnes společnost AGC Glass Europe posouvá svůj udržitelný přístup ještě o krok dál a informuje o nové škále skel s výrazně sníženou uhlíkovou stopou, kterou hodlá uvést na trh před koncem roku 2022. Podrobnosti budou oznámeny na tiskové konferenci během zářijového veletrhu glasstec 2022 v Düsseldorfu.

Plán společnosti AGC na dosažení uhlíkové neutrality

Společnost AGC již oznámila svůj závazek na dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050 i mezitímní cíl, kterým je snížení přímých a nepřímých emisí CO2 o 30 % do roku 2030*. Plán pro dosažení tohoto cíle a snížení nepřímých emisí CO2 zahrnuje řadu opatření pro nadcházející roky, která jsou založena na integrovaném přístupu – od výzkumu a vývoje, přes zásobování a výrobu, celý dodavatelský řetězec a dopravu až po ukončení celého cyklu v souladu s přístupem Cradle to Cradle.

„Dosažení uhlíkové neutrality vyžaduje komplexní transformaci naší výroby skla,“ říká Davide Cappellino, prezident AGC Architectural Glass Europe & Americas Company. Zahrnuje jak získávání a používání udržitelných surovin a zvyšování obsahu střepů, tak způsob tavení skla pomocí nových technologií, alternativních energií a rostoucího podílu obnovitelné elektřiny, aniž bychom opomíjeli vzhled a funkci našich výrobků napomáhajících optimalizaci klimatických benefitů během své životnosti." Zavedení kombinovaných opatření na několika nedávno modernizovaných pecích umožnilo snížit uhlíkovou stopu u části výroby Skupiny.

*Emisní kategorie Scope 1, 2 a 3 v porovnání s rokem 2019.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.